Kulturális nagykövetek támogatják a klasszikus zene Netflixét

Egyszerre online koncertterem és rendhagyó zenei videómegosztó az Óbudai Danubia Zenekar utazenehez felülete, ahol hangulatokhoz, érzelmekhez köthetŇĎ kategóriákba rendezve válogathatunk a felvételek között. A klasszikus zenében a világon egyedülállónak számító oldal bevezetŇĎ kampányát a MITTE Communications tervezte és bonyolította le. Öt nagykövetet - Hámori Gabit, Karácsonyi Katát, Péterfy Borit, Janklovics Pétert és Jocó bácsit - kértek fel, akik különbözŇĎ szemszögbŇĎl mutatják be, mit jelent számukra a zene, hogyan hat rájuk a mindennapokban.

Az Óbudai Danubia Zenekar 2020 decemberében indította el az utazenehez.hu honlapot, amely a klasszikus zene „Netflixeként” érzelmekhez, hangulatokhoz kapcsolódó, tematikus bontásban gyŇĪjti össze a zenei anyagokat. A zenekar és az oldal indulásához kapcsolódó kampány célja, hogy összehozza az embereket a zene erejével.  

 

A kampányhoz öt nagykövetet kértek fel, akik személyes élményeiken keresztül mutatják meg, mennyire sokféle területre, élethelyzetre képes inspirálóan hatni a zene. Az Új kezdet kategória nagykövetének, Péterfy Borinak az áramlás, Janklovics Péternek az egyensúly, Hámori Gabriellának a szabadság, Jocó bácsinak a béke, míg Karácsonyi Katának a nyugalom érzete kapcsolódik hozzá.  Az öt nagykövet jól azonosítható, színes háttér elŇĎtt készített dinamikus, zenei mozgásokat imitáló fotókon és enyhén lassított, improvizatív mozgásokra épített, személyesen narrált videóban osztja meg érzéseit a zene erejével, életükben betöltött szerepével kapcsolatban.

 

„A vérkeringés beindul, a szív feldobban, a lélek megrezdül, az energia áramolni kezd” – Péterfy Bori énekesnŇĎ ezekkel a szavakkal írja le, mit jelent számára a zene, amely folyamatosan inspirálja a színesebb, gazdagabb élet eléréséhez. Janklovics Péter humorista az alkotás folyamatával, az egyensúly teremtésével kapcsolja össze a zenét, míg Hámori Gabriella színésznŇĎt a zene élete minden mélységében és magasságában elkíséri. „Nagyon hiszek abban, hogy a zene szabaddá tesz és az embert segíti a csúcsra lépni” – meséli.

 

Karácsonyi Kata, korosztályos világranglista elsŇĎ sakkozó egy játszma során a legjobb lépés megtalálására törekszik. „A zene segít megnyugodni és tiszta fejjel döntést hozni, ugyanakkor inspirál és erŇĎt ad, hogy ne féljek egyre jobb és jobb lenni” – emeli ki. Balatoni József, vagy ahogy mindenki ismeri, „Jocó bácsi” tanárként a pandémia bizonytalanságainak átvészelését emelte ki a zenével kapcsolatban. „Az elmúlt idŇĎszak tanárként is nagy kihívás elé állított. Azt hiszem, most mindennél fontosabb, hogy nyugodtak maradjunk, megŇĎrizzük türelmünket és békét teremtsünk magunk körül, ezzel segítve önmagunkat és a diákjainkat is.”

 

A kampány december közepén indult. Egy sajtótájékoztatóval egybekötött online eseményen mutatták be az oldalt és az elsŇĎ nagykövetet, Janklovics Pétert. A felületen mára a felhasználók több száz órát töltöttek el a videók nézésével, és több ezer oldalletöltést produkáltak Amerikától, Németországon át Kínáig.  

 

Az Út a zenéhez kampányt a MITTE kreatív koncepció kidolgozásával, egyedi fotózással és videotartalmakkal, grafikai anyagokkal, PR-kommunikációs tevékenységgel, illetve social kommunikációs tartalmakkal támogatta.  Az egyedülálló klasszikus zenei online felület június elsejéig ingyen használható.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció