A digit√°liz√°ci√≥t √©s a fenntarthat√≥s√°got s√ľrgetŇĎ eur√≥pai v√°llalatok hamarabb kil√°balnak a Covid19-v√°ls√°gb√≥l

A digitális és a fenntarthatósági átállást sürgetŇĎ európai vállalatok rövidebb idŇĎn belül, megerŇĎsödve hagyják maguk mögött a Covid19 okozta válságot az Accenture új kutatása szerint. 

A „Duplázás Európában: a versenyképességet erŇĎsítŇĎ kettŇĎs stratégia” (The European Double Up: A twin strategy that will strengthen competitiveness) címmel, a The Davos Agenda hetében kiadott jelentés alapján az európai cégvezetŇĎk szerint átlagosan 18 hónapra lesz szükség a világjárvány elŇĎtti nyereségszint újbóli eléréséhez. A Covid19-válság jelentŇĎs különbséget eredményezett az európai vállalatok körében az ellenállóképesség és növekedési kilátások tekintetében: 

  • Az európai vállalatok fele (49%) árbevétel-, illetve nyereségcsökkenésrŇĎl számolt be az elmúlt 12 hónapban, és semmilyen javulásra nem számít 12 hónapon belül.
  • Egyötödüknek (19%) stabil volt a pénzügyi teljesítménye a világjárvány elŇĎtt, ám a következŇĎ 12 hónapban az árbevétel és a nyereség gyengülésére számítanak. A jelentés ŇĎket „bukott angyaloknak” nevezi. 
  • Az európai vállalatok egyharmada (32%) számít nyereséges növekedésre a következŇĎ 12 hónapban. A jelentés a „jövŇĎ vezetŇĎiként” utal rájuk. 

 

A felmérés szerint a digitális átállásban és a fenntarthatóság bevezetésében is élen járó vállalatoknak közel háromszor akkora az esélye a „jövŇĎ vezetŇĎi” közé kerülni, azaz gyorsabban talpra állnak és megerŇĎsödve kerülnek ki a válságból. 

 

A kutatás szerint az európai vállalatok közel fele (45%) a digitális átalakulás és a fenntarthatóság területén végrehajtott beruházásokat egyaránt prioritásként kezeli. Az európai válaszadók 40%-a nagyszabású beruházásra készül a mesterséges intelligencia, 37%-uk a felhŇĎ alapú megoldások terén, míg 31%-uk beruházási költségvetése átcsoportosításával kíván összpontosítani a fenntartható üzleti modellek megvalósítására. 

 

 

Bizonytalan 2021-es növekedési célszámok az európai cégeknél

A jelentés megjegyzi, hogy az európai vállalatoknak kevesebb mint a fele (45%) számít 2021-es növekedési célszámai megvalósítására. Az egyesült királyságbeli, a franciaországi és a németországi cégek a legoptimistábbak. Ezekben az országokban a válaszadók 59%, 52% és 51%-a nyilatkozott úgy, hogy várakozásai szerint sikerül megvalósítania a 2021-es célokat. Az olaszországi és a spanyolországi vállalatok a legpesszimistábbak: mindössze 34% és 31% tartja valószínŇĪnek 2021-es növekedési célok elérését. 

 

„Még azok a vállalatok is, amelyek felismerik a digitális és a fenntarthatósági átállás felgyorsításának üzleti lehetŇĎségét, bizonyos akadályokkal szembesülnek a kettŇĎs átalakulás során” – mutatott rá Jean-Marc Ollagnier, az Accenture európai vezérigazgatója. „Ilyen kihívás lehet a fenntartható mŇĪködés és termékek köré épülŇĎ, életképes üzleti modell meghatározása, erŇĎforrások felszabadítása a szervezet jobb mobilizálásához, valamint a kísérleti és különálló projektektŇĎl való gyors elmozdulás a vállalat egészére kiterjedŇĎ, nagyszabású kezdeményezések felé.”

 

A jelentés több stratégiai lépést is javasol, amelyek végrehajtásával egy cég leküzdheti ezeket az akadályokat, és sikeresen megvalósíthatja a kettŇĎs átalakulást:

  •    A fenntarthatóságot elŇĎsegítŇĎ, technológiával támogatott ökoszisztéma-alapú üzleti modellek megvalósításának ösztönzése: a kettŇĎs átalakulás végrehajtásában jól teljesítŇĎk már árbevételük több mint 10%-át ilyen modellekkel szerzik. 
  •    Az erŇĎforrások kombinálása a technológiai alkalmazások skálázásához a fenntarthatóságot szem elŇĎtt tartva: a kettŇĎs átalakulásban élen járó cégek összességében véve többet fordítanak innovációra. Éves árbevételük több mint 10%-át költik kutatás-fejlesztésre. Tisztában vannak vele, hogy a fenntarthatóság és a technológia nem különálló prioritások. 
  •    A tehetséges munkatársak támogatása: a digitális és a fenntarthatósági átalakulás együttes megvalósításában kiemelkedŇĎ cégek felelŇĎsséget vállalnak azért, hogy folyamatosan növeljék dolgozóik munkaerŇĎpiaci értékét. Mindent megtesznek a munkaerŇĎ átképzése és fejlesztése érdekében, és tisztában vannak azzal, hogy a tehetséges munkatársak támogatása hozzásegíti ŇĎket ahhoz, hogy kézzelfogható üzleti értéket nyerjenek ki az átalakulásból.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció