Online nyílt nap az ELTE Informatikai Karán

Január 28-án a felvételi döntés elŇĎtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók az ELTE Informatikai Kar Nyílt Napján tájékozódhatnak a választható képzésekrŇĎl, az ipari együttmŇĪködŇĎ partnerekrŇĎl, kutatásokról, a nemzetközi ösztöndíj-lehetŇĎségekrŇĎl, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes elŇĎadásokon vehetnek részt.

Idén minden eddiginél több program lesz elérhetŇĎ az online rendezvényen, szó lesz többek között a kvantumszámítógépekrŇĎl, az önvezetŇĎ autókról, a háromdimenziós rekonstrukciós képekrŇĎl, a startup építésrŇĎl, megtudhatják a diákok mire jó a titkosítás, de bepillantás nyerhetnek a szoftveróriások világába, valamint lehetŇĎségük nyílik egy menekülŇĎs játék programozására is.

 

A kiemelt eseményen a Kar ipari partnerei szintén képviseltetik magukat. 

 

A nyílt nap idŇĎpontja: 2021. január 28. (csütörtök) 15:00-18:00 óra 

Helyszín: Online

 

A rendezvényen - amelyen több cég is képviselteti magát - a részvétel elŇĎzetes regisztrációhoz kötött: részletes program és regisztráció

 

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar közel háromezer hallgatójával a legnépszerŇĪbb intézmény a programtervezŇĎ informatikus szak iránt érdeklŇĎdŇĎ középiskolások körében. Az oktatás magas minŇĎségét jelzi, hogy az elsŇĎ helyes jelentkezŇĎk változatlan száma mellett a felvételi ponthatár évrŇĎl évre nŇĎ, 2020-ban 395 pont volt.

 

Az ELTE-n képzett, tehetséges informatikusok rendkívül keresettek a munkaerŇĎpiacon, ezért biztos karrierre számíthatnak, az itt szerzett diploma egyértelmŇĪ belépŇĎt jelent a csúcstechnológia világába.

 

Az ELTE a 2021-es hazai felsŇĎoktatási rangsorban a legmagasabb összesített pontszámot szerezte informatikai képzési területen, a Times Higher Education friss rangsorában pedig a legmagasabban rangsorolt magyar egyetem informatikai szakterületen.

 

Az elsŇĎévesek beilleszkedését az egyetemi életbe oktatók, felsŇĎbb éves hallgatók és doktoranduszok segítik mentori rendszerben. A Diáktámogató Központ pszichológusai a tantárgyfelvételi és vizsgabeosztási tanácsadás mellett többek között tanulásmódszertani tréningeket, életvezetési tanácsadásokat szervez részükre.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció