A magyar startup felhaszn√°l√≥i 100 milli√≥t kerestek az elm√ļlt √©vben

Minden bizonnyal sokakban felmerül a kérdés, hogy pontosan mit is takar az, hogy egy vállalkozás „startup”-nak minŇĎsül. AlapvetŇĎen egy mikro- vagy kisvállalkozásként induló cégforma, amely tŇĎke befektetŇĎkre vár, melybŇĎl megvalósíthatja önálló és nagyratörŇĎ terveit. Egy startup cég esetében az egyik legszembetŇĪnŇĎbb képessége, az az innováció. A startup világban folyamatos az újra törekvés, az újítás jellemzi, legyen szó termékrŇĎl, szolgáltatásról de nem utolsó sorban egy módszerrŇĎl. Leginkább ami meghatározó, az az a mentalitás, hogy valami olyan értéket közvetítsen és adjon, amely eddig nem volt jellemzŇĎ, elérhetŇĎ. 

 

 

 

Egy startup vállalkozás további ismérve, hogy rövid idŇĎn belül képes megugrani azt a szintŇĪ növekedést, amit egy átlagos elinduló vállalkozás inkább a lassabb, dinamikusabb építkezéssel ér el, óvatos léptekkel haladva. A startup cégek esetében cél a robbanásszerŇĪ fejlŇĎdés, emellett a több piacon való jelenlét sem ismeretlen terep számukra. 

 

Az egyik ilyen egyre sikeresebb vállalkozásnak bizonyul hazánkban a Qjob.hu - szakemberkeresŇĎ. Maga a projekt ötlete 2019 februárjában pattant ki, s egy évvel késŇĎbb, 2020 januárjában el is indult a Qjob hivatalos weboldala kis hazánkban. A projekt sikerességét igazolja, hogy kevesebb, mint három hónap elteltével már több, mint 10.000 felhasználót számlált az oldal, majd ennek a megduplázására sem kellett sokat várnunk, szeptemberre ez a szám elérte a 20.000 aktív regisztrálót, akik 2020-as év alatt több mint 100,000,000 Ft-ot kerestek az elvégzett megbízásokból.

 

 

 

Számos olyan problémával szembesülhetünk a hétköznapok során, amelyek nem tŇĪrnek halasztást, s nem feltétlenül tudtunk mindeddig készhez kapni egy jó szakembert röpke idŇĎ alatt, aki megbízhatóan, ámde mégsem horror áron végzi el a rá bízott munkát. Egy szakemberkeresŇĎ oldal pontosan ezt az ŇĪrt célozza meg és próbálja betölteni. A pandémia ideje alatt ahogyan az online kereskedelem is jelentŇĎsen megnŇĎtt, úgy a felhasználók által az online szakemberkeresés is egyre elterjedtebbé vált hazánkban. A felhasználóbarát kialakításnak, az innovatív üzleti modellnek és a gyors kommunikációt lehetŇĎvé tévŇĎ felületnek köszönhetŇĎen pedig már nem kell azon rágjuk a körmünket, hogy vajon találunk-e megfelelŇĎ szakembert a problémáinkra!

 

Számos startup vállalkozás indul kis hazánkban is minden év során, hisz az ötletek tárháza végtelen, már csak az a kérdés, hogy a tŇĎkebefektetŇĎk mely mikro vállalkozásokat karolják fel – s hogy az ötletek megvalósítása sikeres tud-e lenni.

 

Forrás: Qjob.hu

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció