Az ABB ipari robotjai megkapj√°k a Wizard Easy Programming szoftvert

Az ABB elindította a Wizard Easy Programming szoftverjét az IRB 1100 sorozatú ipari robotjain, így lehetŇĎvé válik a szoftvert elsŇĎ alkalommal használók számára, hogy minden különösebb programozási jártasság és a RAPID-kód ismerete nélkül robotautomatizálást vezessenek be a gyártósoraikon. 

 

 

Az egyszerŇĪ, grafikus blokkokon alapuló Wizard Easy Programming megkönnyíti a nem szakemberek számára az alkalmazások automatizálását. A blokkok olyan mŇĪveleteket jelentenek, mint a "helyre lépés", a "tárgy felvétele" és a "mozgások megismétlése", ezáltal a robot cselekvése egyszerŇĪ és intuitív mŇĪveletek sorozatából áll össze. Hibakezelési funkciók is rendelkezésre állnak, ami lehetŇĎvé teszi a kezdŇĎ programozók számára a hibák, például ütközések, kijavítását.  

 

A Wizard Easy programozással egy robot percek alatt üzembe helyezhetŇĎ. A programozási folyamat csak a szükséges blokk behúzására és elengedésére szorítkozik az ABB FlexPendant felületen, így a felhasználó azonnal láthatja az eredményeket, és szükség esetén módosíthatja a robot mŇĪveleteit. Ezen blokkok összefŇĪzésével, a robot programozási nyelvének ismerete nélkül, teljes programok építhetŇĎk fel olyan alkalmazásokhoz, mint a gépkiszolgálás vagy összeszerelés.   

 

 

Az ABB Wizard Easy Programming szoftvere, amely már elérhetŇĎ a Single Arm YuMi-hoz is, ingyenesen elérhetŇĎ, kiegészítŇĎként telepíthetŇĎ, és minden új IRB 1100-as FlexPendant felületére elŇĎre fel lesz telepítve. A varázsló a jövŇĎben elérhetŇĎvé válik az ABB más kiválasztott ipari robotjain is.

 

„Az iparban növekszik az igény olyan robotok iránt, amelyek sokféle feladatra könnyen programozhatók, ezért az ABB kiterjeszti a Wizard Easy Programming elérhetŇĎségét a kisméretŇĪ ipari robotok támogatására, kezdve az IRB 1100-as sorozattal" – mondta Antti Matinlauri, az ABB Robotics termékmenedzsment-vezetŇĎje. „Az emberek megszokták az okostelefonok és más fogyasztási cikkek egyszerŇĪ felhasználói felületét. A Wizard Easy Programming eszközünk ezt a koncepciót használja az ipari robotok programozásához, és egy lépéssel közelebb visz minket ahhoz, hogy minden egyes ember tudja használni a robotikát." 

 

 

A speciálisabb programozási igényekkel rendelkezŇĎ vállalatok számára új blokkok is létrehozhatók a speciális feladatok elvégzésére. Ez az ABB Skill Creator szoftverével történhet, amelyet az ABB vagy a partnerei használhatnak a szokásos RAPID programozási rutinok varázslóblokkokká alakítására, amelyek így készen állnak a nem programozók számára. Az egyedi blokkok, más néven készségek, felhasználhatók speciális fogószerszámok vagy látásalkalmazások vezérlésére. 

 

A Skill Creator egy különálló szoftver, amely a developercenter.robotstudio.com webhelyrŇĎl tölthetŇĎ le. 

 

A Wizard Easy Programming programmal kapcsolatos további információkért keresse fel a https://new.abb.com/products/robotics/application-software/wizard weboldalt. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció