√Ėnk√©ntes program a mag√°nyos idŇĎseknek

A Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttmŇĪködésében az ünnepek alatt is folytatódik az a program, melyet a magányos idŇĎsek megsegítésére hívtak életre tavasszal, a pandémia kezdetekor.

A „Hogy tetszik lenni?” keretein belül magányos idŇĎseket és lelkes önkénteseket kötnek össze, hogy telefonos kapcsolattartással csempésszenek egy kis törŇĎdést és örömet egymás életébe az ünnepek alatt. A program a Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kollaborációjában jött létre a koronavírus-járvány elsŇĎ hullámának idején, 2020. áprilisában. A pandémia alatt több mint 100 párost kötött össze a program, ezzel enyhítve az idŇĎskori izolációt, és segítve a veszélyeztetett korcsoport otthonmaradását.

 

Idén télen, a második hullám okán az átlagosnál is kritikusabb helyzetben vannak azok, akik magányosan töltenék a szeretet ünnepét. Ezért a program szervezŇĎi úgy döntöttek, hogy újra megnyitják a jelentkezési felületüket, és várják a segíteni vágyó jelentkezŇĎket.

 

“Az ünnepek alatt mindenki szeretne egy kicsit segíteni, de idén ez is nehézkesebb. Sokkal kevesebb önkéntes lehetŇĎség érhetŇĎ el a biztonsági korlátozások okán, de a Hogy tetszik lenni? egy könnyen hozzáférhetŇĎ és kényelmes opció az önkénteskedni vágyók számára, hiszen a hívásokat a világból bárhonnan, az otthonukból bonyolíthatják le. Bízunk abban, hogy a programmal az Iskolai Közösségi Szolgálatot teljesítŇĎknek is segítséget tudunk nyújtani, hogy a megváltozott körülmények miatt ne kerüljenek hátrányba” - mondják a program szervezŇĎi.

 

A jelentkezés és a felkészítés online zajlik, mindössze a Fesztivál Önkéntes Központ honlapján szükséges ehhez regisztrálni (www.fesztivalonkentes.hu), pár egyszerŇĪ kérdés megválaszolásával. Ezt követŇĎen egy szakemberek által összeállított oktatóanyagot kell elsajátítania a jelentkezŇĎknek, majd egy online beszélgetés keretein belül tisztázhatnak minden felmerült kérdést. Ezeknek a lépcsŇĎfokoknak köszönhetŇĎen teljes magabiztossággal és kételyek nélkül tudják elindítani az elsŇĎ hívást.

 

Azoknak az idŇĎseknek, akik szeretnének részt venni a programban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tart fenn egy ingyenesen hívható telefonszámot, ezen keresztül regisztrálhatnak a programba.

 

A szervezŇĎk sok szeretettel várják az önkéntesek jelentkezését a fesztivalonkentes.hu oldalon, az idŇĎsekét pedig a +36-1-391-4710 telefonszámon, tegyük együtt szebbé az ország karácsonyát! 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció