Várkonyi Balázs a hazai digitális piac legmeghatározóbb szakembere

A Marketing & Media magazin idén tizenegyedik alkalommal állította össze Top25 – a legmeghatározóbb digitális szakemberek címet viselŇĎ rangsorát, amelyen az elsŇĎ helyet 2020-ban Várkonyi Balázsnak, az eMAG és az Extreme Digital ügyvezetŇĎjének ítélte oda a szakmai zsŇĪri.

Az idei Top25-ös rangsor idei helyezései jól tükrözik a tavasz óta tartó járványhelyzetet: a cégalapító szereplŇĎk háttérbe szorultak, az élbolyban e-kereskedelmi és médiaszakemberek csoportosulnak. A Marketing & Media tizenhattagú, újságírókból, kommunikációs és marketingszakemberekbŇĎl álló zsŇĪrije 2020-ban Várkonyi Balázst, az eMAG és az Extreme Digital ügyvezetŇĎjének - az utóbbi cég társalapítójának - ítélte oda az elsŇĎ helyet, mivel idén e két társaság tevékenysége jelentŇĎs módon hozzájárult a magyarországi online piac mŇĪködéséhez és bŇĎvüléséhez.

 

Az eMAG és az Extreme Digital egyesülési szándékát a versenyhivatal tavaly hagyta jóvá, de a fúzió érdemi lépéseire csak idén, épp a járvány kitörésével párhuzamosan kerülhetett sor. Várkonyi Balázs vezetése alatt a két társaság a pandémia alatt is folyamatosan mŇĪködött: a kijárási korlátozások nyomán elŇĎtérbe került online vásárlás szerepe, mivel a pandémia során azok a magyar vásárlók is gyakori online ügyféllé váltak, akik eddig csak alkalomszerŇĪen rendeltek az internetrŇĎl. A kényszerhelyzet nyomán két-három évet ugrutt elŇĎre a magyar e-kereskedelmi piac érettsége.

 

 

Idén az Extreme Digital az eredeti terveknél jóval nagyobb mértékben (30 százalékkal) tudta növelni eladásait, az eMAG pedig megduplázta növekedési ütemét. A két márka idei együttes forgalma várhatóan meghaladja majd a 100 milliárd forintot. Várkonyi Balázs a Top-25 lista publikálása kapcsán bejelentette, hogy az Extreme Digital az eMAG elektronikai és IT termékekre specializálódott almárkájaként mŇĪködik majd tovább, de a márka megszüntetése hosszabb távon sincs napirenden.

 

Az eMAG idén megnyitotta elsŇĎ magyarországi szaküzleteit Budapesten és Pécsett. Ňźsszel megkezdŇĎdött a rendelések érintésmentes átvételét biztosító easybox csomagautomaták telepítése, melyekben eMAG-os és edigitalos rendeléseket egyaránt kiszállít a vállalatcsoport Same Day nevŇĪ, saját futárszolgálata. Easybox csomagautomaták mostanra már hetven budapesti és Pest megyei helyszínen mŇĪködnek, a jövŇĎ év végéig pedig országszerte ötszáz automatából álló hálózat kiépítése a cél.

 

A Marketing & Media teljes Top25-ös listájának helyezetteit ezen a linken lehet megtekinteni.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció