√öjabb jelentŇĎs 5G-h√°l√≥zat ki√©p√≠t√©s√©ben vesz r√©szt az Ericsson a r√©gi√≥ban

Az Ericsson és a távközlési infrastruktúra nagykereskedelemmel foglalkozó CETIN ötéves szerzŇĎdést írt alá az 5G csehországi kialakításáról. A szerzŇĎdés értelmében a CETIN hálózatának modernizációjához az Ericsson szállítja a szükséges eszközöket, így a meglevŇĎ, hagyományos hálózatot gyors és nagykapacitású 5G hálózattá alakítják át. 

A megállapodás szerint az Ericsson a CETIN teljes mŇĪködési területén – amely Csehország területének közel kétharmadát jelenti, ideértve az ország legsŇĪrŇĪbben lakott területeit Prágát, Brnót és Ostravát – több mint 4 000 bázisállomást modernizál. A CETIN számos távközlési szolgáltatóval mŇĪködik együtt Csehországban, ügyfelei között található a T-Mobile és az O2 szolgáltató is. Az együttmŇĪködés révén olyan modern, 5G alapú megoldások válhatnak elérhetŇĎvé, mint a hálózatba kapcsolt közüzemi és egészségügyi szolgáltatások, a kiterjesztett és virtuális valóság alkalmazások, és az ezekben rejlŇĎ hatalmas lehetŇĎségek.  

 

www.ericsson.com
 

Az 5G-hez hasonló, kritikus fontosságú nemzeti infrastruktúra elŇĎsegíti a gazdaság digitális átállását. Az Analysys Mason 5G-használattal kapcsolatos közelmúltbeli tanulmánya szerint az 5G mintegy 3,718 millió euróval járulhat hozzá a cseh GDP-hez. Innovációs platformként az 5G teljesen új lehetŇĎségeket nyit meg a társadalom számára, az immerzív szórakozástól, az önvezetŇĎ jármŇĪveken át, az okos gyárakig és távolról vezérelt egészségügyi szolgáltatásokig. 

 

Amellett, hogy jobb mobil szélessávot biztosít a cseh fogyasztóknak, a következŇĎ generációs 5G-hálózat biztonságos és megbízható kapcsolatot tesz lehetŇĎvé a kritikus fontosságú kommunikációhoz, egyebek mellett utat nyitva az ipari automatizálása és a készenléti szolgálatok (pl. mentŇĎk, tŇĪzoltóság, rendŇĎrség, katasztrófavédelem) hatékony kommunikációja elŇĎtt.

 

Portfolió információk

Az ötéves szerzŇĎdés kiterjed a CETIN mobilhálózatának teljes modernizációjára Ericsson Radio System termékek és szolgáltatások révén, magában foglalja mind a standalone (SA), mind a non-standalone (NSA) 5G-szolgáltatás kiépítését. Az alkalmazott megoldások között szerepel az advanced Massive MIMO, az Ericsson Spectrum Sharing, az 5G New Radio (NR) vivŇĎegyesítés és a távoli átállás 5G SA-ra. A felhasznált megoldások között található még az Ericsson Antenna System portffóliója, amely növeli a lefedettséget és a kapacitást, valamint energiatakarékosabb hálózati mŇĪködést tesz lehetŇĎvé. Az azonnali hatállyal életbe lépŇĎ szerzŇĎdés értelmében, 100 százalékban az Ericsson által biztosított rádió-hozzáférési hálózat (RAN) kialakítására kerül sor.  

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció