D√≠jmentes szoftver a digit√°lis oktat√°sra k√©nyszer√ľlŇĎ pedag√≥gusok sz√°m√°ra

Az adatvédelmi piacon október vége óta érhetŇĎ el  a hazai fejlesztésŇĪ Mydata Protect szoftvercsalád, ami védelmet és teljesítményoptimalizálást biztosít a home office-ban dolgozók nemcsak céges, de privát számítógépein is. A szoftver mindhárom tagja a járványhelyzet okozta otthoni munkavégzés során felmerülŇĎ informatikai problémákra kínál megoldást a vállalati szegmensben. A Mydata Protect Security Kft. a digitális oktatásra kényszerülŇĎ pedagógusok számára díjmentesen biztosítja a terméket.

A COVID-19 járvány új helyzet elé állította a cégeket és munkavállalókat egyaránt. Egyik napról a másikra kellett átállni otthoni munkavégzésre, miközben ennek a biztonságos feltételei nem, vagy csak részben voltak adottak. A Mydata Protect Security Kft. szerint céges és magán adataink védelme napjainkban sokkal fontosabb és aktuálisabb, mint valaha. A jelenlegi helyzet az informatika korában soha nem látott, egyedi kihívások elé állítja az IT szakembereket is. Egy alapvetŇĎen magáncélra használt eszközt, akár egy hirtelen karantén során szinte azonnal kell felkészíteni biztonsági szempontból úgy, hogy a munkavállalóval fizikailag ne érintkezzen senki.

 

 

A Mydata Protect szoftvercsalád mindhárom tagja - Home, Vállalati, Beszállítói verzió - kimondottan a jelenlegi, járványhelyzet okozta home office informatikai problémáira kínál megoldást. Megtervezése során kiemelten fontos volt, hogy könnyen áttekinthetŇĎ és kezelhetŇĎ legyen, miközben integráltan megtalálható legyen benne a szakértŇĎ csapat évtizedes tapasztalata és szaktudása. Mindhárom verzió az otthoni használatban lévŇĎ számítógépek vállalati környezetben való biztonságos használatához szükséges beállításokat, a számítógép erŇĎforrásainak optimalizálását és folyamatos monitorozását végzi el anonim módon úgy, hogy az eredmény a laikus felhasználó számára is egyetlen képernyŇĎn érthetŇĎen látszódjon.

 

„Pontosan látjuk, hogy mely szektoroknak, területeknek lenne a legjobban és leggyorsabban szüksége az adatbiztonságra, ám a gazdasági válság miatt esetleg nem tehetik meg, hogy ebbe túl sokat invesztáljanak, vagy a hirtelen online munkavégzésre való átállás miatt azonnali támogatásra van szükségük. Cégünk a járványügyi helyzetre való tekintettel szeretne hozzájárulni a digitális oktatásra kényszerülŇĎ pedagógusok biztonságos otthoni munkavégzéséhez, így számukra díjmentesen kínáljuk fel a Mydata Protect szoftvercsaládot. Honlapunkon már elérhetŇĎ a számukra kifejlesztett biztonsági szoftver.” – hangsúlyozta Horváth GergŇĎ ügyvezetŇĎ igazgató.

 

„Célunk, hogy minél többen ismerjék fel a világhálón keresztül ránk váró veszélyeket és tegyenek is az ellen, hogy a személyes adataik illetéktelen kezekbe kerüljenek. Pedagógusaink megfeszített erŇĎvel teljesítenek a digitális oktatás területén, amely számos biztonsági kérdést vet fel. Nekik mondanánk köszönetet és szeretnénk biztonságosabbá tenni az eszközeiket.” –Darvas Hanna általános igazgatóhelyettes.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció