A 77 Elektronika Kft. is segíti a járvány elleni védekezést

A Diabétesz Világnap alkalmából ezer darab közel laboratóriumi pontosságú, telemedicinás rendszerrel összekapcsolható vércukormérŇĎ készülékkel gazdagodik a hazai háziorvosi ellátás a 77 Elektronika Kft. felajánlásának köszönhetŇĎen. A 100 százalékban magyar orvostechnikai vállalat emellett edukációs és információs anyagokkal, valamint a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékével együttmŇĪködésben online szakmai továbbképzéssel is segíti a háziorvosokat.

November végéig ezer magyar háziorvos kap minden eddiginél pontosabb, közel klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérŇĎ készüléket a 77 Elektronika Kft. adományának köszönhetŇĎen.  A felajánlott Dcont típusú vércukormérŇĎ készülékek a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (SE ÁOK) Családorvosi Tanszékével együttmŇĪködésben az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiumán keresztül jutnak el az orvosokhoz országszerte. ElsŇĎ körben azok a háziorvosok kapják meg a modern eszközöket, akik korábban részt vettek a régió eddigi legkiterjedtebb kockázat-alapú diabetes-szŇĪrésében, az úgynevezett FINDRISK kérdŇĎíves vizsgálatban. 

 

Fontos a járvány elleni védekezés 

Az innovatív készülékek pótolhatatlan segítséget jelentenek a rendelŇĎkben, hiszen a háziorvosoknak kiemelkedŇĎ szerepe van a cukorbetegek kiszŇĪrésében és gondozásában, amihez elengedhetetlen, hogy pontos és megbízható adatokkal rendelkezzenek az egyes betegek vércukorszint adatairól és állapotuk esetleges ingadozásairól. 

 

Különösen fontos ez a jelenlegi járványügyi helyzetben, mivel a diabétesszel élŇĎk esetében nagyobb a fertŇĎzés kockázata, és a koronavírus okozta megbetegedés súlyosabb szövŇĎdményekkel járhat náluk. A vércukorszint ingadozásának elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy rendszeresen ellenŇĎrizzék a vércukor-értékeket, és folyamatosan konzultáljanak vagy kapcsolatban legyenek orvosukkal.

 

 

Cél: az edukáció és az orvos-beteg kommunikáció segítése

Utóbbi támogatására hozta létre a 77 Elektronika Kft. 2010-ben a Dcont eNAPLÓ rendszert és a hozzá kapcsolódó mobilalkalmazást. Ez az orvosok és betegek számára is ingyen elérhetŇĎ rendszer most minden eddiginél fontosabb támogatást nyújt a kezelésben: a betegek online rögzíthetik vércukorszint-adataikat, az elfogyasztott szénhidrátmennyiséget, a bevitt inzulin mennyiségét, valamint az általuk végzett fizikai aktivitást. A szakorvosok ezáltal gyorsan és könnyedén elemezhetik a vércukor-értékek alakulását, és annak megfelelŇĎen módosíthatják a diabéteszes betegek terápiáját – bárhol, bármikor. A most felajánlott 1000 db készülék ezzel a rendszerrel összekapcsolható, és egyben hangjelzésekkel ösztönzi a felhasználót a rendszeres mérésre. 

 

A 77 Elektronika a Családorvosi Tanszékkel együttmŇĪködve a betegekkel leginkább kapcsolatban álló háziorvosok munkáját nemcsak eszközökkel, hanem diabétesz edukációs anyagokkal, ingyenes betegkiadványokkal, a fertŇĎzést elleni védekezést szolgáló maszkkal, valamint a www.medukator.eu oldalon online szakmai továbbképzéssel is támogatja.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció