E-kereskedelmi logisztika szolg√°ltat√°ssal terjeszkedik Budapesten a Trans-Sped

Bár az idei év sokak számítását keresztülhúzta, a Trans-Sped továbbra is tartja a 2020-ra kitŇĪzött fejlesztési ütemtervét. A legnagyobb hazai tulajdonban lévŇĎ logisztikai vállalat stratégiájának része az erŇĎsebb budapesti jelenlét, melyet idén 2000 m2-es raktárral, új irodával és az e-kereskedelmi logisztika szolgáltatás indításával valósít meg, 2021-ben pedig további 12.000 m2-es raktárral fejleszt tovább.

 

Egy webáruháznak sem szabad, hogy gondot okozzon a logisztika

Az e-kereskedelem korábban is rohamléptékben fejlŇĎdött hazánkban, ezt a folyamatot azonban a koronavírus felgyorsította. A hirtelen nagymértékŇĪ forgalomnövekedés azonban hatalmas nehézségek elé állítja a logisztikában kevésbé jártas e-kereskedŇĎket. Erre a területre a változékonyság és a szezonalitás egyaránt jellemzŇĎ, valamint gyakran bonyolult tárolástechnikát is igényel az áru. A szaktudás nélkül, általános eszközökkel végzett árukiszolgálás már havi pár ezer csomag esetén mŇĪködésképtelenné válhat, azonban mindez egy, a logisztikában 30 éves tapasztalattal rendelkezŇĎ vállalat számára nem jelent problémát.

 

“Az új fulfillment szolgáltatásunk célja, hogy teljesen levegyük a logisztika összes feladatát a kereskedŇĎk válláról. Egy már jól kipróbált, stabil rendszerrel indulunk: például a külföldrŇĎl érkezŇĎ áruk egyenesen a Trans-Sped raktárába érkezhetnek és a webáruházakkal automatikusan szinkronizált logisztikai platform segíti a termékek honosítását és megfelelŇĎ dokumentálását. Majd a csomagolást, rendelések feldolgozását, számlakezelést és kiszállítást is profi stáb végzi, így zökkenŇĎmentessé válik az egész folyamat. Jelenleg egy 2 000 m2-es raktár áll rendelkezésre erre a célra, majd jövŇĎ májusra 10-12 000 m2-esre fogjuk növelni az e-kereskedelem számára hasznosítható területet.” - mondta Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped Csoport ügyvezetŇĎje.

 

A hagyományos logisztika sem szorul a háttérbe

Az új e-kereskedelmi üzletág mellett természetesen a fŇĎ profilját sem hanyagolja el a vállalat. A 2021-ben csatarendbe álló raktárcsarnok a gyártó és feldolgozóiparban mŇĪködŇĎ vállalatok számára is a legmagasabb szintŇĪ szolgáltatásokra alkalmas helyszínt fog biztosítani. A raktárkapacitások mellett a korábbi budapesti irodáját is kinŇĎtte a Trans-Sped, így májusban átköltözött a IX. kerületi Népliget Business Centerbe a fŇĎvárosi szállítmányozási iroda, valamint a kontrolling, kereskedelmi, raktárlogisztikai, HR és kommunikációs osztály is.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció