250 milli√≥s befektet√©st kapott a digit√°lis faktoring megold√°st fejlesztŇĎ magyar fintech startup

Digitális faktoring megoldással forradalmasítja a számlafinanszírozási piacot a Péntech Solutions nevŇĪ fintech startup, amely 250 milliós befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-tŇĎl.

A KKV-k számára nehéz finanszírozást szerezni nem csak a szigorú követelmények, de a sokszor átláthatatlan ügyintézés és rengeteg papírmunka miatt is. A Péntech Solutions ezt a folyamatot egyszerŇĪsíti le és teszi hozzáférhetŇĎbbé a vállalkozások számára, hogy azok hosszú lejáratú számláikat egyszerŇĪen és teljesen digitálisan faktorálhassák.

 

A cég által fejlesztett webalkalmazáson keresztül a KKV-k egy rövid regisztráció után pár perc alatt igényelhetnek finanszírozást. A faktoring igénylést a Péntech kockázatelemzŇĎ algoritmusa másodpercek alatt értékeli és személyre szabott ajánlatot készít az igénylést benyújtó cégnek. A digitalizáció eredményeképp a cég ügyfelei számára akár a 24 órán belüli folyósítás is elérhetŇĎ.

 

A céget 2019-ben létesítette a nemzetközi színtéren is tapasztalt alapítói csapat, Berényi Benjamin (CEO), Csák János (CFO) és dr. Réti Bálint (COO). A cég az MKB Fintechlab inkubációs programja után 2019 ŇĎszén lépett piacra béta üzemmódban, 2020-tól pedig a digitális faktoring platform teljes funkcionalitása elérhetŇĎ a mára már közel 300 regisztrált felhasználói bázis számára.

 

A Péntechet 2019-ben az év legígéretesebb fintech startupjának választották a FinTechShow-n, majd ugyanebben az évben megnyerte a Startup Europe Awards Hungary fintech kategóriáját. Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures már a Fintechshow díj elnyerése után felfigyelt a Péntech megoldására, 2020 augusztusában pedig egy 250 milliós tŇĎkebefektetésrŇĎl sikerült megállapodniuk a feleknek.

 

„A globális fintech piac az egyik legizgalmasabb a startupok és a befektetŇĎk körében, viszont hazai viszonylatban jelenleg gyerekcipŇĎben jár, ám dinamikusan fejlŇĎdik. Ennek a fejlŇĎdésnek szeretnénk mi is aktív részesei lenni, ezért keressük folyamatosan azokat az innovatív vállalkozásokat, amelyek alapjaiban változtathatják meg a gondolkodást és a cselekvést ebben az iparágban. A PénTech csapatában azért is hiszünk, mert nem kevesebbet hivatott megvalósítani, mint a faktorpiaci folyamatokat átalakítani: innoválni és likviditást teremteni gombnyomásra, mindezt a konvencionális úttal szakítva" – mondta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója

 

„A tŇĎkebefektetéssel elsŇĎdleges célunk, hogy kiterjesszük magyarországi jelenlétünket és minél több hazai vállalkozás számára tegyük könnyen elérhetŇĎvé a faktoringot mint finanszírozási lehetŇĎséget. Ezzel tudjuk ŇĎket támogatni a kiszámítható, biztonságos mŇĪködésben és növekedésben még válságidŇĎszakban is.” - tette hozzá Berényi Benjamin, a Péntech ügyvezetŇĎje. 

 

A vállalkozásnak ezen felül célja, hogy a következŇĎ években szélesítse termékportfolióját és megkezdje terjeszkedését elsŇĎsorban a közép-európai régióban. Jelenleg hitelezés és követeléskezelés is elérhetŇĎ az oldalon béta üzemmódban.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció