Digit√°lis k√©pess√©gekkel a munkan√©lk√ľlis√©g ellen

A digitális képességek fejlesztése lehet a leghatékonyabb módja, hogy olyan embereket segítsünk vissza a munka világába, akik a közelmúltban valamilyen okból kiszorultak a munkaerŇĎpiacról. A hátrányos helyzetŇĪ álláskeresŇĎket karolja fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Incorpora projektje, amelyhez a Microsoft Magyarország is csatlakozott – digitális kompetenciafejlesztŇĎ tréninggel.

A munkaerŇĎpiacra történŇĎ be- vagy visszalépés támogatása a digitális kompetenciák erŇĎsítésével – ezt nyújtja az a képzési program, amelyet a Microsoft biztosít civil szervezetek közremŇĪködésével a hátrányból induló munkakeresŇĎk számára. Az irodai programok és csoportmunka-alkalmazások használatában szerzett jártasság a multinacionális vállalatok, az államigazgatás, de a kis- és közepes vállalkozások kapuit is megnyithatja a végzettek elŇĎtt.

 

Az elhelyezkedés esélyét növelŇĎ digitális képességfejlesztŇĎ tréningekkel csatlakozott a Microsoft Magyarország a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által koordinált Incorpora projekthez, amelynek legfŇĎbb célja a munkaerŇĎ-piaci szempontból veszélyeztetett helyzetŇĪ álláskeresŇĎk elhelyezkedésének támogatása és társadalmi beillesztése. Mindez a projekt integrációs mentorainak, valamint a kezdeményezéshez csatlakozó civil szervezetek elkötelezett, közös munkája által valósul meg.

 

 

A digitális átállásra teljes mértékben felkészült cégbŇĎl egyelŇĎre kevés van idehaza, olyan munkaadóból viszont rengeteg, amelynek jóval több, az informatikát készségszinten használó munkatársra lenne szüksége – ezt erŇĎsítette meg néhány hónappal ezelŇĎtt az IDC és a Microsoft közös kutatása is. A digitális kompetenciák ma már egyre több munkakörben nélkülözhetetlenek, vagyis a napi munkához szükséges képességként egyre inkább belépési küszöbbé válnak a munkaerŇĎpiacon. Olyan feltétellé, amelynek megléte látványosan javítja az emberek elhelyezkedési esélyét.

 

Az Incorpora projektben a résztvevŇĎ szervezetek a saját területükön toboroznak jelentkezŇĎket a kurzusokra, a jelentkezŇĎket testre szabott oktatással és mentorálással igyekeznek elvezetni egészen a majdani munkahelyig. A digitális képzések eddig közel száz olyan embert vezettek végig a vállalatoknál ma már elvárt digitális képességeken, akik fokozottan ki vannak téve a hátrányos megkülönböztetésnek. Tudásuk révén azonban immár elŇĎnnyel indulhatnak egy kiválasztási folyamatban. A tréning-sorozaton a leendŇĎ munkavállalók naprakész tudásanyagot és gyakorlási lehetŇĎséget kaptak, amit azonnal hasznosítani tudnak a munkaerŇĎpiacon. Megtanulták többek között hogyan szervezzenek és vezessenek Teams meetinget, újra tanulhatták a fájlkezelést és az online csoportmunkát a felhŇĎ alapú megoldásokkal, és megismerték a OneNote, Whiteboard és Forms alkalmazások használatát is.

 

A kiterjedt vállalati ügyfélkörrel rendelkezŇĎ Microsoft-trénerek saját tapasztalata, hogy a hátrányos helyzetŇĪ álláskeresŇĎk esetében a személyes versenyképességet növelŇĎ ismeretek még nagyobb jelentŇĎséggel bírnak, hiszen ezekhez az érintettek korlátozott anyagi lehetŇĎségeik miatt amúgy is nehezebben, vagy egyáltalán nem tudnának hozzáférni. A digitális tudás az ŇĎ esetükben valóban sorsfordító lehetŇĎség, hiszen ez segít megteremteni az egzisztenciájukat.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció