Mostantól háromszor annyi adat jár az autók okosórájához

Februárban vezette be a Telenor az autósoknak szóló Drivey szolgáltatást, amely segítségével a „felokosított” autókban könnyen követhetŇĎvé válik számos, a jármŇĪ helyzetével, mozgásával és mŇĪszaki állapotával kapcsolatos információ, megismerhetŇĎek a sofŇĎr autóhasználati szokásai, a megtett útvonalak és akár wifi hotspotként is használható autóban. Újdonság, hogy a gondtalan autós wifizés érdekében a Telenor a Drivey 4 tarifacsomagba foglalt 5 GB-os adatkeretet július 2-ától háromszorosára, 15 GB-ra emeli minden új és meglévŇĎ ügyfelének egyaránt.

Drivey – „az autók okosórája” 

A Drivey szolgáltatás egy autóba helyezhetŇĎ, SIM-kártyával ellátott kütyübŇĎl és egy ehhez kapcsolható mobilalkalmazásból áll. Az eszköz az autó OBD II portjához csatlakoztatható (ilyen minden 2000-es évek elejétŇĎl gyártott autóban megtalálható), és a SIM-kártya segítségével, Hiperneten küldi az adatokat a vele összekapcsolt mobilalkalmazásba, ahol a megtett útvonal, pillanatnyi sebesség, aktuális helyzet és fogyasztás mellett a sofŇĎr vezetési szokásaival és a jármŇĪ mŇĪszaki állapotával kapcsolatos információk láthatók, akár több jármŇĪ összekapcsolásával. A mobilnet-kapcsolat révén az alkalmazásban akkor is elérhetŇĎek a jármŇĪvel kapcsolatos adatok, amikor a tulajdonosa nem tartózkodik az autóban. Ezen felül a 4G-n mŇĪködŇĎ Drivey 4 wifi hotspot létrehozását is lehetŇĎvé teszi, ami a jármŇĪben utazók számára biztosít szélessávú net-hozzáférést. A Telenor július 2-ától ennek havi adatkeretét az eddigi 5 GB-ról háromszorosára, 15 GB-ra emeli minden új és meglévŇĎ ügyfelének egyaránt, ezzel lényegesen nagyobb szabadságot biztosít a Drivey wifi felhasználóknak.

 

„A Drivey nem a bonyolultságával és a mindenre kiterjedŇĎ funkciókkal váltja meg a világot, hanem egy könnyen használható, praktikus és megbízható megoldás azoknak, akik kis beruházással felokosítanák autójukat. Magánszemélyeknek, családoknak, kis-és középvállalkozásoknak egyaránt célszerŇĪ választás. Azért döntöttünk az adatkeret jelentŇĎs emelése mellett, mert szeretnénk még teljeskörŇĪbbé tenni a szolgáltatást, és elérni azt, hogy az autóban utazók akár hosszabb utak esetében is élvezhessék a Drivey wifi-je által nyújtott kényelmesen hozzáférhetŇĎ adatforgalmat” – mondta el Homola Márton, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelŇĎs igazgatója.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció