Új kutatás-fejlesztési központot hoz létre a HMD Global Finnországban

Az új csúcsszínvonalú Kutatási Központ létrejöttével csapatot is bŇĎvít a Nokia telefonok otthona. A HMD Global megbízható, biztonságos mobilszolgáltatásai még jobbak lesznek.

A HMD Global bejelentette a Valona Labs eszközeinek felvásárlását és egy új, kutatás-fejlesztési központ létrehozását a finnországi Tampere városában. A Valona Labs mobil, vállalati és kiberbiztonsági szoftverekkel kapcsolatos szakértelme a HMD Global biztonságos és megbízható mobilozás iránti elkötelezettségével kombinálva tovább erŇĎsíti a vállalat piacvezetŇĎ pozícióját az okostelefonos szoftverfrissítések és a biztonság tekintetében.

 

A tamperei új központ feladata felgyorsítani a HMD Global átalakulását hardvergyártóból egy hardver- és szolgáltatásokat is kínáló szervezet felé. A harmadik legnépesebb finn városban dolgozó HMD alkalmazottak különbözŇĎ szoftveres megoldások és biztonságos szolgáltatások kidolgozásában vesznek majd részt.

 

 

Márciusban a HMD Global belépett egy teljesen új szolgáltatási területre a saját, globális adatroaming szolgáltatásának bevezetésével (HMD Connect). A felhasználók világszerte élvezhetik a barangolást a dedikált adat SIM-ekkel. Az új központban elsŇĎként ennek a szolgáltatásnak a továbbfejlesztésén dolgoznak majd, többek között olyan új funkciókon, mint a távoli eszközlezárás, a nagyvállalati mobileszköz-menedzsment, a mobilbiztonság, a biztonságos hálózati kommunikáció és a feketedoboz-tesztelés. A hosszabb távú tervek között szerepel a képalkotás és audiótechnológia felé történŇĎ terjeszkedés is. A csúcsszínvonalú Kutatási Központ elindítása mŇĪszaki végzettségŇĪ tehetségek felvételének azonnali igényét is jelenti a régióban, akik majd a Valona Labs korábbi díjnyertes osztályvezetŇĎjével, Ari Heikkinennel dolgozhatnak.

 

„A Nokia telefonok világszerte ismertek az innovációról, a tiszta, biztonságos és naprakész Android ígéretünk pedig biztosítja, hogy az emberek olyan okostelefonos élményben részesüljenek, melyek idŇĎvel egyre csak jobbak és jobbak lesznek. A piacvezetŇĎk közé tartozunk a gyors operációs rendszerfrissítésekben – ez az egyik alapvetŇĎ értékünk, a Valona Labs eszközeinek bevonásával pedig tovább erŇĎsíthetjük pozíciónkat és a rajongóink bizalmát.” – nyilatkozta Juho Sarvikas, a HMD Global termékfejlesztési vezetŇĎje. Hozzátette: „büszkék vagyunk a finn gyökereinkre és a prémium északi dizájnra, ezért is döntöttünk Tampere mellett az új kutatás-fejlesztési központ székhelyének keresésekor.”

 

A Biztonsági és Vállalati megoldások élére frissen kinevezett Ari Heikkinen úgy fogalmazott: „Elég régóta dolgozunk együtt a HMD Globallal, nagy reményekkel vágunk bele a még szorosabb közös munkába. A kiberbiztonsági incidensek száma jelentŇĎsen megugrott a világjárvány idején, azt hiszem nem is lehetne jobb alkalmat találni a mobilbiztonság erŇĎsítésére.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció