A digit√°lis oktat√°sban seg√≠t az Ericsson √ļj programja

A COVID-19 világjárvány a Föld sok országában az oktatási rendszerek mŇĪködésében is fennakadásokat okozott. Ezt látva az Ericsson az UNESCO Globális Oktatási Koalíciójának keretében elindította Ericsson Educate elnevezésŇĪ digitális programját, amely középiskolások és egyetemi hallgatók számára kínál online oktatási anyagokat a digitális készségek és ismeretek javításához. 

A digitális összekapcsoltság a társadalmi távolságtartással fémjelzett idŇĎszakban minden korábbinál fontosabbá vált, hiszen fenn tudja tartani a normális életvitel érzetét. A globális COVID-19 járvány különösen súlyosan érinti az oktatási szektort, hiszen világszerte mintegy 1,2 milliárd hallgató és fiatal rekedt a hagyományos oktatási intézmények falain kívül. Emiatt óriási nyomás nehezedik a kormányzatokra és oktatási létesítményekre, hogy tegyenek elérhetŇĎvé online oktatási programokat. 

 

Látva a példátlan fennakadásokat a hagyományos oktatás és tanulás terén, az Ericsson – más hasonlóan gondolkodó szervezetekkel együtt – csatlakozott a koronavírus járvány hatásainak enyhítését célzó, UNESCO vezette Globális Oktatási Koalícióhoz, annak érdekében, hogy a járvány ne jelenthessen leküzdhetetlen akadályt az oktatás és tanulás útjában. 

 

 

Az együttmŇĪködés legfŇĎbb elemeként a vállalat Ericsson Educate néven indította el folyamatosan bŇĎvülŇĎ digitális oktatási programját, amely hatékonyan segíthet az akadályoztatott felsŇĎbb iskolás hallgatóknak világszerte a 21. század új technológiáiról ismereteket szerezni. A program ingyenesen hozzáférhetŇĎ az Ericsson által kifejezetten erre a célra létrehozott portálon, és számos különbözŇĎ tanulási módot és ütemet kínál, a célközönség oktatási igényeinek és képzettségi szintjének megfelelŇĎen. 

 

Az Ericsson Educate a hallgatók számára inkluzív tanulási lehetŇĎséget kínál, átsegítve ŇĎket ezen a hirtelen jött és példátlanul nehéz idŇĎszakon. Az átfogó és széleskörŇĪ tananyag elŇĎsegíti a középiskolások és egyetemi hallgatók digitális készségeinek javítását, ugyanakkor a tanárok számára is hatékony eszközt kínál a virtuális tanításban. 

 

Az Ericsson által fejlesztett, digitális oktatási portál többek közt olyan témákban kínál kurzusokat, mint 5G hálózatok, dolgok internete (IoT), adattudomány, automatizálás, mesterséges intelligencia és gépi tanulás. A tananyag az egyetemi hallgatók infókommunikációs ismereteit hivatott javítani, felkészítve ŇĎket a távközlési és IKT szektorokban végezhetŇĎ munkákra.

 

A Teaching AI az Ericsson által az UNESCO-val együttmŇĪködésben készített másik oktatási program, mely a gyermekek és a kiskamaszok igényeinek megfelelŇĎen készült. Ennek része egy ingyenes, többnyelvŇĪ mesterséges intelligencia kurzus, amelynek révén a szülŇĎk és tanárok segíthetik a gyerekeket, hogy otthoni körülmények között tanulhassanak errŇĎl az izgalmas témáról. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció