Microsoft DCP: digitális segítség a civileknek

Társadalmi szervezetek kapnak gyakorlati segítséget a Microsofttól a közösséget szolgáló civil tevékenység hatékonyságát növelŇĎ Office365 bevezetéséhez és használatához a Digitális Civil Program keretében. A támogatási lehetŇĎség immár nyitva áll a civilek elŇĎtt, jelentkezni június 3-ig lehet.

A digitális átállás a szoftvereken és a hardvereken túl olyan tudást és szemléletet is igényel, amely lehetŇĎvé teszi, hogy az új technológiák hozzáadott értéket – idŇĎmegtakarítást, örömtelibb és kreatívabb munkát, nagyobb ügyfél-elégedettséget – termeljenek. A Microsoft üzleti szervezetek sokaságát kalauzolta sikerrel az elmúlt években az átmenet során, az így felhalmozott tapasztalatokból szeretnénk minél többet megosztani a civil szektor képviselŇĎivel a Digitális Civil Program (DCP) keretében.

 

A segítségnyújtás egy többlépcsŇĎs, egymásra épülŇĎ rendszer újabb eleme. Az egy éve elindult Civil Tech Hub – amely a mostani projektnek is keretet ad – azzal a céllal jött létre, hogy infrastruktúrát (szoftvereket, technológiát és persze helyszínt is) nyújtson a Microsoft civil fókuszú oktatásaihoz és tréningjeihez. A Microsoft Tech for Social Impact programon keresztül a civil szervezetek ingyenesen vagy nagyon kedvezményes áron igényelhetnek szoftvereket, így számukra is elérhetŇĎ módon hozzá tudnak jutni a digitális átállás szerszámkészletét biztosító Office365 programcsomaghoz. A Microsoft DCP a következŇĎ lépéshez, vagyis a hatékony használathoz, illetve a testreszabáshoz ad gyakorlati segítséget a jelentkezŇĎknek ingyenes tréning, illetve az adott szervezet és a munkatársak igényeihez szabott tanácsadás formájában, a Microsoft tapasztalt szakértŇĎinek közremŇĪködésével.

  

 

 

A részvételre a jelentkezŇĎk közül kiválasztott 15 civil szervezet kap lehetŇĎséget – ŇĎk a folyamat végén a digitális átálláshoz szükséges valamennyi kompetenciával rendelkezni fognak. Azoknak érdemes belevágni, akik már döntöttek az Office 365 bevezetésérŇĎl, vagy már meg is kezdték az átállást, de támogatásra van szükségük a folytatáshoz.

 

Jelentkezni az alábbi linken lehet: Digitális civil program. A határidŇĎ június 3. (szerda), ám – mivel a pályázatok elbírálása a jelentkezési idŇĎszak alatt folyamatos lesz – célszerŇĪ mihamarabb beküldeni a jelentkezést.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció