Koronav√≠rus lek√ľzd√©se orsz√°ghat√°rok n√©lk√ľl

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Zrt., a hazai Enterprise Europe Network (EEN) konzorciumvezetŇĎje az elsŇĎk között csatlakozott  a „Care & Industry together against CORONA” elnevezésŇĪ platformhoz. Az oldal az egészségügy nemzetközi megsegítésére jött létre, célja, hogy országhatárok nélkül összehozza a koronavírus elleni küzdelmet támogató szolgáltatásokat és termékeket kínáló cégeket valamint az innovatív megoldásokat keresŇĎ egészségügyi intézményeket. A koronavírus-válság globális kezelésében magyar innovációk is szerepet vállalhatnak.

A koronavírus-válság miatt regionális szinten számos kezdeményezés indult világszerte a rászorulók támogatására. A kihívások azonban mindenhol ugyanazok, ezért a Flanders' Care, a flamand Innovációs és Vállalkozási Központ és az EEN vállalkozásfejlesztési hálózat olyan nemzetközi B2B platformot hozott létre, amely a világ minden pontján, komplexen segítheti az egészségügyi ágazatot. A dinamikusan bŇĎvülŇĎ platformra eddig 32 országból 615 cég regisztrált, Magyarországról 20 cég és szervezet található jelenleg meg – tájékoztatott a HEPA Enterprise Europe Network irodája, az oldal hazai felelŇĎse. 

 

A nemzetközi cégvilágot összefogó kezdeményezés lehetŇĎséget biztosít arra, hogy az egészségügyi cégek bemutassák innovatív eljárásaikat, eszközeiket, az egészségügyi intézmények, szervezetek (pl. kórházak, klinikák, állami szolgáltatók, minisztériumok, gondozó otthonok) pedig megjeleníthetik aktuális igényeiket. A folyamatosan frissülŇĎ oldalon megtalálhatók az Európai Bizottság és más nemzetközi szervezetek kezdeményezései és K+F pályázati felhívásai, melyek a jelenlegi válsághelyzetben regionálisan célzott támogatást nyújtanak. Mindezeken felül lehetŇĎség van az egészségügyi, az ipari, a tudományos élet és a kormányzati szektor szereplŇĎinek célzott kapcsolatok kialakítására, online tárgyalások lebonyolítására is. 

 

 

Magyar innovációk a koronavírus leküzdésében

A magyar jelentkezŇĎk szakterülete széles skálán mozog: a biotechnológiától a klinikai kutatások szervezésén át az egészségügyet segítŇĎ informatikai megoldásokig. A koronavírus-járvány leküzdését olyan hazai cégek innovációi támogathatják nemzetközi szinten, mint a molekuláris diagnosztikával foglalkozó Omixon, a Semmelweis Scannert megalkotó HandInScan vagy a kinetikus röntgentechnológiát alkalmazó Kinepict Health. Az orvostechnikai eszközöket, megoldásokat kínáló, már piacon levŇĎ cégek ajánlatai mellett pedig olyan startup cégek is megjelenhetnek, amelyek megoldásai még kísérleti fázisban vannak, és ehhez fejlesztŇĎ társat keresnek.

 

A platformra 2020. december 31-ig lehet jelentkezni: https://care-industry-together-against-corona.b2match.io/

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció