Online nyelvvizsg√°ztat√°s: a vizsg√°z√≥k felk√©sz√ľltek √©s becs√ľletesek

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején az arra alkalmas vizsgaközpontok online módon is szervezhetnek nyelvvizsgát annak érdekében, hogy a rendkívüli körülmények között is biztosított legyen a nyelvvizsgázás lehetŇĎsége. Az elsŇĎ tapasztalatok szerint a folyamat zökkenŇĎmentesen zajlik, a vizsgázók nemcsak felkészültek, hanem becsületesek is. A kötelezŇĎ próbavizsga segít nekik a felkészülésben és a magabiztos vizsgázásban, az otthoni nyugodt és stresszmentes körülmények által a teljesítményük is érzékelhetŇĎen javul.

Április végén a kormány döntésének értelmében az elŇĎírt feltételeknek megfelelŇĎ nyelvvizsgaközpontok mindegyike megkapta az akkreditációt az online formában szervezhetŇĎ nyelvvizsgáztatáshoz. Ennek köszönhetŇĎen a fiatalok az egészségügyi kockázatok növelése nélkül juthatnak többletpontokhoz a felsŇĎoktatási felvételi eljárásban.

 

Magyarországon jelenleg négy vizsgaközpont rendelkezik engedéllyel online nyelvvizsgákhoz az Oktatási Hivatal Nyelvvizsga Akkreditációs Központjától. A négybŇĎl három cég már lebonyolította az elsŇĎ online vizsgákat. Az eddigi tapasztalatok minden várakozást felülmúlóan pozitívak. 

 

“Az elmúlt napokban több százan tettek online nyelvvizsgát az iTOLC-nál, az átlageredményük kifejezetten jónak mondható, ami arra utal, hogy felkészülten ülnek le a számítógépek elé. Az online vizsgák esetében az általunk biztosított két éles vizsgázási lehetŇĎség és az azokat megelŇĎzŇĎ kötelezŇĎ próbavizsga tovább növeli a vizsgázók magabiztosságát. Felmérésünk szerint a vizsgázók 91 százaléka a vizsgahelyi vizsgával szemben az online vizsgázást választaná” - mondta Egyed Bernadett, az iTOLC ügyvezetŇĎje, aki hozzátette: a vizsgaközpontok kiemelt figyelmet fordítanak a biztonság garantálására. 

 

 

A számítógép segítségével olyan hétköznapi helyzeteket is szimulálni tud a nyelvvizsga, mint egy chat-es beszélgetéses vagy egy blogposzt megírása. Az eredményt gyorsan, egy hét múlva meg is tudják a vizsgázók.

 

„A fiatal generációnak nem jelent problémát a szoftver otthoni települése, de természetesen kérdés esetén telefonon azonnal rendelkezésre állunk. Elmondhatatlanul jó érzés a vizsgázók és a szüleik visszajelzése, amit az ügyfélszolgálaton tapasztalunk” – fŇĪzte hozzá Egyed Bernadett.

 

Beváltnak nevezte továbbá a kötelezŇĎ próbavizsgát, amelynek segítségével a vizsgázók megismerik a rendszert és tudják, hogy élesben mire számíthatnak. Szintén ezt igazolják a vizsgák sikerességei is. Hozzátette, a két vizsgaalkalom lehetŇĎségével az elsŇĎ online vizsgák után a vizsgázók átlagosan harmada él.

 

Az érdeklŇĎdŇĎk a vizsgaközpont honlapján és Facebook-oldalán további információkat is elérnek.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció