Sz√ľlŇĎi felelŇĎss√©g √©s tan√°ri elv√°r√°sok az online oktat√°sban

A Nemzetközi GyermekmentŇĎ Szolgálat mint a Safer Internet Program (SIP) hazai konzorciumvezetŇĎje, fontosnak tartja a gyerekek online biztonságát. Most különösen így van ez, amikor a koronavírus járvány miatt az iskoláknak át kellett állniuk az otthoni oktatásra.

Sok családban már az is nehézséget okoz, ha a gyereknek délelŇĎtt online kell lenni, vagy idŇĎre kell elkészíteni és feltölteni a feladatot. Az online oktatás egy teljesen rendellenes jelenséget eredményezett szülŇĎk és nagyszülŇĎk váltak egyik napról a másikra oktatókká, tanárokká, informatikusokká, nyelvtanárokká Emellett rengeteg a határidŇĎs feltöltendŇĎ feladat, aminek sok esetben nem csak a megoldásához, de a feltöltéséhez is kell egy informatikához picit is értŇĎ segítség.

 

A gyerekek elfáradtak, a szülŇĎk leterheltek, a tanárok pedig egyre több feladattal várják minden nap a gyerekeket. Még néhány hét van hátra a tanévbŇĎl, mire mindenki alkalmazkodik a helyzethez, kezdŇĎdik a nyári szünet.

 

 

Mi az a maximum, amit az iskola, a tanár elvárhat a gyerektŇĎl, és mi az a minimum, amit a szülŇĎnek teljesítenie kell ahhoz, hogy gyereke a megfelelŇĎ körülmények között online tanulhasson? 

 

A kérdésekre Bereczki Fodor EnikŇĎ, Tószegi Attila és Csizmazia Darab István keresik a válaszokat!

A beszélgetés a Saferinternet Magyarország és a Nemzetközi GyermekmentŇĎ Szolgálat Facebook oldalain követhetŇĎ.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció