A MOL Mester-M D√≠j√°val jutalmazt√°k a Neumann T√°rsas√°g aleln√∂k√©t, ErdŇĎsn√© dr. N√©meth √Āgnest

A MOL idén is tíz kiemelkedŇĎ munkát végzŇĎ tanár és utánpótlásedzŇĎ munkáját ismerte el Mester-M Díjjal: egyikük ErdŇĎsné dr. Németh Ágnes a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium mesterpedagógusa, sok éves tehetséggondozó munkájának sikerességét jól mutatja, hogy diákjai nagy számban vesznek részt hazai programozási versenyek döntŇĎjében, illetve nemzetközi informatikai diákolimpiákon.

A 2007-ben alapított MOL Mester-M Díjjal a hazai tanárok, edzŇĎk munkáját ismerik el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a mŇĪvészet és a tudomány területéni. A pedagógusokat általában saját, korábbi diákjaik és tanítványaik jelölik a díjra, majd a legérdemesebb jelöltek közül a MOL Alapítvány kuratóriuma összesen tíz személyt díjaz.

 

Idén a kuratórium közel 400 jelölt közül választott ki négy természettudományos oktatót, három mŇĪvésztanárt, valamint három edzŇĎt, akinek munkáját a MOL Mester-M Díjjal jutalmazzák. Az erkölcsi elismerés mellett a díj fejenként egymillió forintos juttatással is jár. A koronavírus-járvány miatt a díjátadó ünnepségre nem kerülhetett sor, a MOL Alapítvány online találkozót tartott a díjat elnyerŇĎ tanárok számára.

 

ErdŇĎsn√© dr. N√©meth √Āgnes

A természettudományos terület egyik Mester-M Díját idén ErdŇĎsné dr. Németh Ágnesnek ítélték oda, aki a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban tanít informatikát és matematikát, emellett a Neumann Társaság alelnökeként is évek óta rengeteget tesz az informatikai tehetségek felkutatásáért és a tudomány népszerŇĪsítéséért. 

 

Tehetséggondozó munkája sikerességét mutatja, hogy diákjai nagy számban jelennek meg a hazai programozási versenyek döntŇĎjében és nemzetközi informatikai diákolimpiákon a magyar válogatottban. 2019-ben csapatvezetŇĎje volt a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiára (IOI) Bakuba utazó magyar válogatottnak, amelyrŇĎl a magyar versenyzŇĎk egy arany-, és egy bronzéremmel tértek haza. 

 

Kutatja a versenyprogramozás tanításának módszereit. Hazai és nemzetközi tudományos folyóiratokba módszertani cikkeket ír, elŇĎad a témában. Nála a tanítás és a nevelés, a jó példa felmutatása együtt jár, nem csupán szaktanárként nyújt sokat a diákoknak, de személyiségüket is formálja és ha kell, a lelkükkel is törŇĎdik.   

 

Egyéb elismerések: Pro Progressio Alapítvány tanár díj, Neumann Társaság, Tarján RezsŇĎ emlékérem; Bonis Bona a Nemzet Tehetségeiért díj; Graphisoft Alapítvány a Magyar Matematika Oktatásért Díja; Miniszteri elismerések.

 

A Mester-M díj kapcsán forgatott rövid portrévideó ErdŇĎsné dr. Németh ÁgnesrŇĎl:

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció