Az OnRobot puha gripper√©vel egyszerŇĪbb√© v√°lhat az √©lelmiszeripari alkalmaz√°sok automatiz√°l√°sa

Az új, élelmiszeripari szabványoknak megfelelŇĎ OnRobot puha gripper szabálytalan formák és érzékeny élelmiszerek széles választékát képes mozgatni az élelmiszeripari, kozmetikai és gyógyszeripari gyártás, valamint további gyártási és csomagoló folyamatok során.

Egy csapásra egyszerŇĪbbé vált az élelmiszeripar és egyéb, például a kozmetika- vagy gyógyszeripar során jellemzŇĎ „tiszta” alkalmazások automatizálása, melyek a tojástól kezdve a gyümölcsökön át, az üvegekig és szabálytalan méretŇĪ tartályokig különféle tárgyakat kell, hogy kezeljenek. A rugalmas OnRobot puha gripper három cserélhetŇĎ szilikonból készült ún. szoknyát használ csillag alakú és négyujjas konfigurációban, melyekkel szinte bármilyen 2,2 kg alatti, kisméretŇĪ tárgyat képes felemelni óvatos és pontos érintéssel. Az elektromos puha gripper megfelel az élelmiszeripari szabványoknak (FDA 21 CFR a nem zsíros élelmiszerekhez és az EC 1935/2004), és a hagyományos vákuumos gripperekkel ellentétben egy beépített elektromos motorral rendelkezik.

 

 

„Új puha gripperünk lehetŇĎvé teszi a meglévŇĎ megoldások számára, hogy nehezen megfogható, törékeny, vagy változatos alakú tárgyakat mozgassanak.” – mondja Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „Az egyedileg kialakított megoldásoktól eltérŇĎen az egyrendszeres megoldásnak köszönhetŇĎen a puha gripper zökkenŇĎmentes integrációt kínál a legtöbb együttmŇĪködŇĎ és könnyŇĪipari robottal.”

 

 

Az OnRobot díjnyertes egyrendszeres megoldása egy olyan platform, ami egy egységesített mechanikus és elektronikus interfészt biztosít a vezetŇĎ robotkarok és az összes OnRobot End-of-Arm tooling (EoAT) között. Az egyrendszeres megoldás most tovább bŇĎvült és már az ABB Robotics és a Hanwha Precision Machinery robotjaival való integrációra is kiterjed. Így ezen robotok felhasználói az egységesített mechanikus és elektronikus interfész segítségével az OnRobot termékek összes elŇĎnyét élvezhetik, az egyszerŇĪbb telepítés és a gyorsabb megtérülés érdekében.

 

 

Amellett, hogy a puha gripper ideális megoldást nyújt az élelmiszergyártás alkalmazásai számára, a gyártó- és csomagoló folyamatok során is rugalmas és óvatos fogást biztosít.

 

 

A puha gripper jellemzŇĎi:

  • A maximális 2,2 kg-os teherbírás a kezelendŇĎ tárgyak alakjától, puhaságától és súrlódásától függ
  • A fogás mérete 10 mm-tŇĎl 118 mm-ig terjed, az alkalmazott korongtól függŇĎen
  • FDA által hitelesítve
  • Rugalmas, cserélhetŇĎ szilikonos korongok
  • Ideális kezelés a törékeny tárgyakhoz és szabálytalan formákhoz
  • Nincs szükség levegŇĎellátásra
  • Gyors, rugalmas telepítés, és zökkenŇĎmentes integráció az összes vezetŇĎ robotmárkával
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció