A Vodafone Magyarország köszönti a Magyar Telekomot az 5G klubban

Az elmúlt fél évben a Vodafone Magyarország 5G hálózatán már megtapasztalhatták az ügyfelek, hogy milyen lehetŇĎségeket tartogat a mobilhálózatok legújabb generációja. A Budapest belvárosában elérhetŇĎ hálózatot 34 élŇĎ 5G-s bázisállomás mŇĪködteti, amiknek köszönhetŇĎen az 5G-s telefonnal rendelkezŇĎ ügyfelek akár 1Gbit/s–os letöltési sebességet is elérhetnek. Az NMHH március végi tenderét követŇĎen a többi magyarországi szolgáltató is képes lesz 5G-s szolgáltatások nyújtására. A Vodafone Magyarország elsŇĎként a Magyar Telekomot köszönti ebben a közösségben, és egyben üdvözli a tényt, hogy egyre több szolgáltató támogatja Magyarország digitális fejlŇĎdését az új technológia segítségével.

A Vodafone Magyarország a hazai mobilszolgáltatók közül elsŇĎként indította el 2019-ben élŇĎ kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában, valamint a ZalaZONE JármŇĪipari Tesztpályán, a 2016-ban vásárolt 3600MHz-es frekvenciakészletének köszönhetŇĎen.

 

2019 májusában elŇĎször Zalaegerszegen, a Zala ZONE JármŇĪipari Tesztpálya ünnepélyes megnyitója alkalmából a tesztpályán, majd Budapesten, a Vodafone Székház tetején indította el a Vodafone saját frekvenciáján Magyarország elsŇĎ állandó, hálózatába kapcsolt 5G bázisállomásait. A hálózat képességét mindkét esetben egy 5G kapcsolaton keresztül, távolról vezérelt személyautóval mutatták be.

 

2019 ŇĎszén érkezett el a Vodafone 5G fejlesztéseinek következŇĎ mérföldköve, amikor a szolgáltató elindította az ország elsŇĎ, mindenki számára elérhetŇĎ kereskedelmi 5G hálózatát. A kereskedelmi szolgáltatást nyújtó budapesti 5G hálózat összesen 34 darab 5G-s bázisállomást foglal magába.

 

„Kiemelten fontos, hogy a hálózatokat rendszeresen karbantartsuk és folyamatosan fejlesszük, ennek eredményeként tudnak a jelenlegi nehéz helyzetben is megbirkózni a megnövekedett terheléssel az egyébként nemzetközi élvonalba tartozó magyarországi hálózatok. Az elmúlt fél évben volt lehetŇĎségünk arra, hogy az 5G elŇĎnyeit megtapasztaljuk és teszteljük, illetve ügyfeleink számára is elérhetŇĎvé tegyük. Üdvözöljük, hogy mától egy újabb szereplŇĎ lépett be az 5G-s szolgáltatások piacára, biztosak vagyunk abban, hogy ez az ügyfeleknek, a vállalkozásoknak és az egész országnak a hasznára fog válni a jövŇĎben.” – mondta el Dr. Budai J. GergŇĎ, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának alelnöke.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció