Díjmentes tranzakciókkal segíti a készpénzforgalom visszaszorítását a Moneytou a Viber felhasználóinak

Május 31-ig a felhasználók számára díjmentessé tette, és a kapcsolódó forgalmi költségeket is átvállalta a Viber üzenetküldŇĎ applikáció alatt mŇĪködŇĎ Moneytou fizetési lehetŇĎség szolgáltatója, a NeoPay Kft. Az akció célja kettŇĎs: nem csak a készpénzes tranzakciók visszaszorításában segítenek a járvány ideje alatt, hanem az online fizetési megoldásokat is népszerŇĪsítik. 

A járvány idején a személyes kontaktusok tiltása, illetve háttérbe szorulása miatt a digitalizáció bámulatos ütemben gyorsult fel, a távmunkától a távoktatáson át az online rendelésekig, számos területen. A készpénzforgalmat egyébként is évek óta igyekeznek visszaszorítani a piaci szereplŇĎk, azonban ennek most különös jelentŇĎsége lett a járvány megfékezésében, hiszen a bankjegyek, érmék és a kapcsolódó infrastruktúra (például az ATM-ek) kiváló terepe a fertŇĎzés átadásának.

 

A Viber üzenetküldŇĎ alkalmazásban pénz azonnali átutalását lehetŇĎvé tevŇĎ Moneytou magyar fejlesztŇĎi ezért úgy érezték, hogy a jelen helyzetben a már meglévŇĎ és a jövŇĎbeli felhasználókért azzal tehetnek a legtöbbet, ha a tranzakciós díjakat egyelŇĎre május 31-ig eltörlik. A Moneytou tavaly kezdte meg mŇĪködését Magyarországon, heteken belül már az ötödik országban indul el a régiónkban. Az akciónak várhatóan lesz szerepe a szolgáltatás további népszerŇĪsítésében is, ám a jelentŇĎs költségei miatt egyelŇĎre elsŇĎként csak Magyarországon vállalja magára a tranzakciós díjakat a szolgáltatást üzemeltetŇĎ NeoPay Kft.

 

 

A Viberen elérhetŇĎ gyors fizetési lehetŇĎség elsŇĎsorban magánszemélyek körében népszerŇĪ, de kisvállalkozók is elŇĎszeretettel használják. A Moneytou-val bármilyen Viber felhasználó küldhet pénzt más viberezŇĎnek, mindenféle érzékeny adatok megadása nélkül, ezért tízezres nagyságrendben regisztráltak az indulás óta eltelt néhány hónap alatt a felhasználók. A pénzmozgás a felhasználók bankszámlái között bankkártyáikon keresztül történik, tehát sem a Viber, sem a Moneytou kisalkalmazás, sem pedig a NeoPay nem kezel közvetlenül pénzt. A Moneytou fŇĎ támogatója a Mastercard, de természetesen más kártyatársaságok felhasználóival is tökéletesen mŇĪködik. 

 

„Jelen helyzetben három legnagyobb elŇĎnyünk, hogy a felhasználóknak nem kell készpénzzel érintkezniük, azonnal teljesíthetŇĎ az utalás, és mindezt anélkül, hogy bármi olyan adatot megadnánk a másik félnek, amitŇĎl vonakodnánk.” – mondja a NeoPay ügyvezetŇĎje, Benda Gergely. A Moneytou így minden olyan helyzetben alkalmazható, amikor kétszer is meggondolja az ember, hogy a tárcájáért nyúljon: legyen az alkalmi ételkiszállítás, baráti kölcsön, vagy netes használtcikk, vagy szolgáltatás vásárlása. Ráadásul a NeoPay nem tesz különbséget a meglévŇĎ ügyfelei által lebonyolított napi több száz tranzakció és az akció során csatlakozó új felhasználók átutalásai között, így akár hárommillió magyar Viber felhasználó élvezheti a díjmentes átutalás elŇĎnyeit. Az érdeklŇĎdŇĎk a Viberen a GIF+ menüpont alatt találják a Moneytou-t a többi bŇĎvítmény között. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció