A veszélyhelyzet alatt is bekapcsolja az E.ON a háztartási napelemrendszereket

Újra hálózatra kapcsolja a háztartási méretŇĪ kiserŇĎmŇĪveket, például a háztetŇĎkre telepített napelemrendszereket az E.ON a jövŇĎ héttŇĎl kezdŇĎdŇĎen. A társaság korábban ideglenesen felfüggesztette az ehhez szükséges munkákat, hogy a kialakult járványügyi helyzetben elŇĎbb megteremtse a lehetŇĎségét, hogy azokat az ügyfelek és a munkatársak egészségének biztosítása mellett megfelelŇĎ felszereltséggel tudják elvégezni. 

Az E.ON mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelŇĎzésére tett kormányzati lépésekhez és lassítsa a járványhelyzetet. A vállalat célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásai biztonságát garantálja a kihirdetett veszélyhelyzet idején is. Ezért eddig számos óvintézkedést hozott a vállalat egyebek mellett ideiglenesen felfüggesztette a háztartási méretŇĪ kiserŇĎmŇĪvek hálózatra kapcsolását a megfelelŇĎ biztonsági óvintézkedések kidolgozásáig. Ezen biztonsági óvintézkedések bevezetését követŇĎen természetesen április 6-tól a szolgáltatás újra elérhetŇĎ lesz.

 

A háztartási méretŇĪ kiserŇĎmŇĪvek, azaz például a családi házak tetejére telepített napelemrendszerek bekapcsolásánál új szigorú biztonsági szabályokat alkalmaznak majd az E.ON-nál. A munkákat a szakemberek védŇĎfelszerelésben, az ügyfelek és a szerelŇĎk között biztonságos távolságot tartva, a szerzŇĎdések, dokumentumok személyes aláírását elkerülve végzik majd el. A bekapcsoláshoz a mérŇĎórák cseréje szükséges, ezt a biztonsági elŇĎírások miatt akkor tudják megtenni a kollégák, ha a fogyasztásmérŇĎ a lakott ingatlanon kívül található. Az épületen belül vagy zárt térben található invertert pedig a bekapcsolást végzŇĎ szerelŇĎ átmenetileg az elŇĎzetesen beküldött fénykép alapján fogja ellenŇĎrizni.

 

 

Az E.ON, illetve a telepítési munkákat végzŇĎ partner vállalkozások a következŇĎ idŇĎszakban minden érintett ügyfelet megkeresnek és egyeztetik a további teendŇĎket.

 

Az E.ON a veszélyhelyzet kihirdetése óta már korábban döntött arról, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki tartós számlatartozás miatt az áramot, emellett segítséget nyújt abban, hogy az elŇĎrefizetŇĎs mérŇĎvel rendelkezŇĎ védendŇĎ fogyasztók számára veszélyhelyzet idején is biztosított legyen az áramellátás. A vállalat több halasztható tevékenységet, köztük a fogyasztásmérŇĎk leolvasását is leállította és tervezett munkáit átszervezte annak érdekében, hogy támogassa a koronavírus terjedésének megakadályozására tett országos intézkedéseket. A személyes ügyfélszolgálati irodák mŇĪködését ideglenesen felfüggesztette, az ügyfelek a vállalat digitális csatornáin intézhetik ügyeiket, illetve számukra videós ügyfélszolgálat is indult.

 

Az E.ON szerelŇĎi, mérnökei és hálózati szakemberei továbbra is mindent meg fognak tenni a rendkívüli helyzetben az áramszolgáltatás folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében és az ügyfelek biztonságos ellátásáért, kényelméért.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció