Napról napra növekszik a rendelkezésre álló tehetségek száma

A magyar vállalkozások egy hónapja számos szektorban még munkaerŇĎhiányról számoltak be, a munkaerŇĎpiaci változások miatt viszont mára napról napra nagyobb tehetségbázis érhetŇĎ el a hazai elbocsátások és a külföldrŇĎl hazatérŇĎ munkavállalók miatt is. Bár az álláshirdetések száma globálisan csökken, a versenyképes szektorok vállalatai már rájöttek, a hosszútávú munkaerŇĎpiaci siker kulcsa az, ha a lehetŇĎ legjobb megfelelŇĎséggel rendelkezŇĎ emberek csatlakoznak hozzájuk. 

Magyarországon az álláshirdetések száma drasztikusan, átlagosan 70 százalékkal csökkent a legjobban sújtott iparágaknál, de bizonyos szektorok, mint az online értékesítés, a logisztika, a digitális iparágak szereplŇĎi itthon és a globális piacokon is nagy arányban növekednek. A versenyképes vállalati szektor fejlŇĎdésének kulcsa, hogy a lehetŇĎ leggyorsabban a legmegfelelŇĎbb emberek csatlakozzanak a cégekhez, a kellŇĎen flexibilis munkavállalók pedig a krízisben is új lehetŇĎségeket találhatnak. Ha a toborzás leáll, az a versenyképes szektorokban szinte azonnali munkaerŇĎhiányt eredményez.  

 

A globális gazdaságot ért kihívás egyidŇĎben, válogatás nélkül érezhetŇĎ a világ minden pontján. Bár a Reuters kimutatása alapján Kína már elkezdett visszarendezŇĎdni, így múlt héten az ott mŇĪködŇĎ multinacionális vállalatok 95%-a már újra aktív volt, a kis- és középvállalkozások 60%-a pedig a krízis elŇĎtti üzemszintre állt be. A járvány terjedése miatt azonban az Európai Unió és az Egyesült Államok még kivár. A magyar munkaerŇĎpiacon is számos, eddig nem tapasztalt változás prognosztizálható: a külföldön élŇĎ nagyszámú magyar munkaerŇĎ egy része hazatér, de a feltörekvŇĎ, startup vállalkozásoknál is nagy átrendezŇĎdés várható. A hazai, jövedelemtermelŇĎ képesség nélküli, pusztán finanszírozásból mŇĪködŇĎ kb. 1200 startup, ami a startupok 66 százaléka, elbocsátott munkatársai is elérhetŇĎek lesznek más iparágak számára. 

 

 

Azok a startup vállalkozások és nagyvállalatok, amelyek a jelenlegi piaci igényt alátámasztó, digitális megoldásokra (önvezetŇĎ autó, online kommunikációs eszközök és e-értékesítés) fókuszálnak, növekedésükkel további munkatársfelvételt indítanak, ami már látható is a nemzetközi piaci elmozdulásokban. Az Amazon multinacionális nagyvállalat 100.000 munkatársat keres, míg a hagyományos nagy amerikai üzletláncok (Walmart, CVS, Kroger) a bolti és fŇĎleg online kereskedelem területére több ezer új munkatársat vesznek fel. 

 

Munkavállalói oldalról a magyar gazdaságélénkítŇĎ csomag számos területen nagy segítség lehet, de aki most kényszerszabadság alatt vár a helyzet változására, az is lehetŇĎséget kap arra, hogy jelenlegi céges státuszát átgondolja. Amennyiben úgy érzi, hogy munkahelye a bejelentendŇĎ támogatások ellenére veszélyben van, azonnali álláskereséssel, valamint képzési programok haladéktalan elkezdésével tud reagálni. 

 

Fehér Zsolt nemzetközi HR-szakértŇĎ szerint a globális trendek azt mutatják, hogy amikor sok szereplŇĎ kivár, a tudatosan, fenntarthatóan gondolkodó cégek számára ez kedvezŇĎ idŇĎszak a tervezésre és a lépéselŇĎny megszerzésére. A krízishelyzetben munkakeresŇĎvé vált tehetségek elérése ugyanis hosszú távon jelentŇĎs piaci elŇĎnyökhöz juttathatja a különbözŇĎ szektorok szereplŇĎit. A munkaerŇĎ-kiválasztás és a munkakeresés folytatása, a jelenlegi helyzetre adaptált, eredményes döntéshozatal a magyar vállalkozások és munkavállalók elemi érdeke az egészségügyi krízis alatt is. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció