Kriptopénz jár az otthon maradásért

Egy androidos applikáción keresztül jutalmazza az elsŇĎ magyar kriptovaluta csapata azokat, akik otthon maradással segítik gátolni a koronavírus terjedését.

Nem, nem egy nigériai herceg kamu pénzosztásáról van szó, hanem egy itthoni fejlesztésrŇĎl.

 

Az elsŇĎ magyar kriptovaluta, a MicroCoin csapata döntött úgy, hogy szeretné motiválni az embereket az otthon maradásra. A fejlesztés egy olyan, egyelŇĎre csak Android rendszeren elérhetŇĎ mobil applikáció, ami a telefon GPS koordinátái alapján ellenŇĎrzi, hogy milyen távol kerültünk a legutóbbi pozíciónktól. Ha ez 100 méteren belül van, akkor egy gombnyomással igényelhetjük a jutalmunkat, amit a rendszer automatikusan, másodpercek alatt átutal nekünk.

 

 

Az applikáció az elsŇĎ megnyitása során egy, a MicroCoin rendszerén belül használható számlaszámot is utal a telefonunkra, erre kapjuk meg késŇĎbb a jutalmainkat, amit fél óránként igényelhetünk, ha nem mentünk messzire.

 

LehetŇĎségünk van az összegyŇĪjtött virtuális érméket a honlapról letölthetŇĎ pénztárca programba mozgatni, vagy egy másik számlára utalni, ha már rendelkeztünk ilyennel.

 

A fejlesztés során a biztonság és az adatvédelem fontos szempontok voltak, így a GPS koordinátáink természetesen soha nem hagyják el a telefont. A számla és a jutalmak pedig egy, a telefonunk által véletlenszerŇĪen generált számsorra érkeznek. A használata telefonszámot, email címet vagy egyéb adatot nem igényel, mivel minden tranzakció közvetlenül a blockchainen kerül végrehajtásra, így azok meghamisíthatatlanok és visszavonhatatlanok.

 

A MicroCoin 2017 végén indult, nonprofit modellben mŇĪködŇĎ blockchain projekt, melynek célja, hogy a kriptovaluták által kínált megoldások közelebb kerüljenek a valós-életbeli alkalmazásokhoz.

 

Természetesen nem az applikáció által osztott jutalom fog minket átsegíteni ezen az idŇĎszakon, de egy extra motiváció lehet az otthon maradásra.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció