15 milli√≥ forint kezdŇĎbefektet√©s egyetemista startup √∂tleteknek

Az ország bármely egyetemérŇĎl várják egyetemista csapatok jelentkezését a március végén induló Startup Campus x BME powered by Hiventures inkubációs program szervezŇĎi. A program során az egyetemisták nem csak a startupvilágba nyernek betekintést, üzleti képzést és egyéni mentorálást kapnak, de lehetŇĎségük nyílik 15 millió forintos kezdŇĎbefektetésre is.

Idén már negyedik alkalommal indul el a Startup Campus, a Budapesti MŇĪszaki Egyetem és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures közös programja, melynek célja, hogy támogassa az egyetemi startup kultúrát és elŇĎsegítse a hallgatóktól érkezŇĎ innovatív ötletek sikeres megvalósítását.

 

A program tavaszi turnusának kihívásait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) innovációs programja, a NAK TechLab adja, amelyekre az agrárszektorban hasznosítható ötletek (környezetterhelés csökkentése, öntözés, szenzortechnológia, robotika, élelmiszer-biztonság) érkezhetnek , de a program nyitott bármilyen más területen dolgozó csapatok számára is. 

 

Az ötalkalmas budapesti képzés alatt a résztvevŇĎk elsajátítják egy startup indításához szükséges elméleti és gyakorlati tudást, többek közt a jó üzleti modell, pénzügyi terv és piacra lépési stratégia elkészítéséhez szükséges elméleti alapokat, valamint egyéni mentorálásban és pitch tréningen vesznek részt, amely felkészíti ŇĎket a programot záró Demo Day-re, a Hiventures befektetési ülésére. Itt a csapatok vállalati partnerek és befektetŇĎk elŇĎtt prezentálhatják ötleteiket, cserébe értékes piaci visszajelzést, a legjobbak pedig 15 millió forintos kezdŇĎbefektetést kapnak. Az egyetemistáknak a jelentkezéshez egy skálázható, innovatív ötletre és egy minimum kétfŇĎs csapatra van szükségük, amelyben legalább egyiküknek van aktív hallgatói jogviszonya bármely magyarországi egyetemmel.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció