Folyamatos növekedés a mobilfizetésben

Az elŇĎzŇĎ évhez viszonyítva 2019-ben is tovább növekedett a mobilparkolási és mobilfizetéssel megváltott autópálya-matrica, HU-GO TopUp és viszonylati jegy tranzakciók száma. A 2019. június 3-án elindított közlekedési mobiljegyet az elsŇĎ hét hónapban már (2019. június 3 - 2019. december 31. között) közel 100 ezer alkalommal vették igénybe a felhasználók. A 2014-ben elindított Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren országosan elérhetŇĎ szolgáltatásokat már 2,6 millióan használják.

Tovább folytatódott a tavalyi évben is az a dinamikus növekedés, amely a mobilfizetést jellemzi. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által üzemeltetett Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül 2019-ben több mint 37 millió mobilfizetési tranzakció valósult meg, amely jelentŇĎsen meghaladja az elŇĎzŇĎ idŇĎszakban elért 33,3 millió ügyletet. Az összesen 37 milliót meghaladó tranzakciószámból 34,3 milliót tett ki a mobilparkolás, 2,6 milliót az e-matrica, HU-GO TopUp és viszonylati jegy. A 2019. június elején bevezetett közlekedési mobiljegybŇĎl 96 ezer értékesítettek elektronikusan.

 

"A dinamikus tranzakciószám növekedés mellett a 2018. évi 25 milliárd forintról 2019-ra 30 milliárd forintra nŇĎtt a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül értékesített innovatív, készpénzkímélŇĎ termékek forgalma, ezzel a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2019-ben a legnagyobb tisztán magyar tulajdonú fintech vállalattá vált" - nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

 

A tranzakciószám és a forgalom emelkedés egyik eleme az újabb országosan elérhetŇĎ mobilfizetési termékek bevezetése, amely üzletileg úgy lett felépítve, hogy egy egységes értékesítési lánc (egy applikáción keresztül elérhetŇĎ termékek számának bŇĎvülése, azaz a mobilfizetési applikációra történŇĎ rászoktatás) alakuljon ki. A bevétel- és forgalomnövekedés mellett a folyamatosan bŇĎvülŇĎ országosan elérhetŇĎ szolgáltatások hozzájárulnak a városok fenntarthatóságának támogatásához is.

 

Elmondható, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer az elmúlt években jól teljesített, a folyamatosan növekvŇĎ tranzakciószám tagadhatatlanul azt bizonyítja, hogy a lakosság kényelmét szolgáló országos készpénzkímélŇĎ fizetési megoldásokra és szolgáltatásokra egyre nagyobb igény van.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a tavalyi évben sikeresen valósította meg a BKK, majd a tatabányai helyi közösségi közlekedés modernizációjának egyik mérföldkövét a közlekedési mobiljegy bevezetését, valamint az állatkerti belépŇĎk (köztük a Budakeszi Vadaspark és a FŇĎvárosi Növény- és Állatkert) digitalizálását, mobilfizetési fejlesztését.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. célja, hogy folyamatosan növelje a mobilvásárlással elérhetŇĎ szolgáltatások számát, ezzel támogatva a jelenleg 29 viszonteladóból álló, de bŇĎvülŇĎ számú partnereit is. A Társaság 2020. évi céljai között szerepel a termékeibŇĎl származó forgalom növelése, a közlekedési mobiljegy országos elterjesztése/bevezetése (a legtöbb vidéki nagyvárosban történŇĎ elérhetŇĎségének biztosítása), valamint további, a lakosság mindennapi életét támogató korszerŇĪ digitális szolgáltatások elindítása.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2019. január 1. – 2019. december 31. (éves) üzemi statisztikai adatai*:

  •     Összes mobilparkolási tranzakció száma (alkalom): 34 342 288 db
  •     Összes parkoló ellenŇĎri lekérdezés száma (alkalom): 23 460 263 db
  •     Összes mobilparkolásból származó forgalom (Ft): 16 322 033 671 Ft
  •     Összes autópálya e-matrica, HU-GO TopUp és viszonylati jegy vásárlások száma (alkalom): 2 574 062 db
  •     Összes autópálya e-matricából, HU-GO TopUp és viszonylati jegybŇĎl származó forgalom (Ft): 13 605 548 783 Ft
  •     Összes közlekedési mobiljegy vásárlások száma (alkalom): 96 181 db
  •     Összes közlekedési mobiljegybŇĎl származó forgalom (Ft): 382 146 390 Ft
  •     Összes belépŇĎjegy vásárlások száma (alkalom): 2 040 db
  •     Összes belépŇĎjegybŇĎl származó forgalom (Ft): 6 143 400 Ft

     

    *A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül létrejött tranzakciók, az önkormányzatok, az állam, a közlekedési és kulturális szolgáltatók számára megfizetett díjak.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció