A technol√≥gia mentheti meg a kiskereskedŇĎket

Öt év alatt közel 20 ezerrel csökkent a hazai kiskereskedelmi üzletek száma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint. A sarki boltok megszŇĪnésével járó folyamatot lelassíthatja a Schneider Electric és a Scale Computing új, közös megoldása.

Míg 2014 június végén még közel 140 ezer kiskereskedelmi boltban vásárolhattak a magyar fogyasztók, addig tavaly június végén mintegy 20 ezerrel kevesebb, valamivel több mint 120 ezer üzlet volt az országban a KSH adatai alapján. Az internetes vásárlás növekvŇĎ népszerŇĪsége, az egyre kiélezettebb árverseny és a rendkívül nehéz munkaerŇĎpiaci helyzet egyaránt kihívást jelent a nagy üzletláncoknak, illetve a kis- és közepes kereskedelmi vállalkozásoknak. 

 

A technológia azonban segítséget kínálhat ebben a helyzetben, a Schneider Electric és a Scale Computing új megoldása ugyanis elviszi az üzletekbe a hatékonyabb mŇĪködéshez szükséges számítási kapacitást és képességet. A Scale Computing HC3 Edge virtualizációs platformja, illetve a Schneider Electric EcoStruxure Micro Data Centers kombinációja segít a kiskereskedŇĎknek az áruházon belüli feladatok elvégzésének optimalizálásában, illetve a vásárlók jobb kiszolgálásában. 

 

Az integrált, gyorsan telepíthetŇĎ megoldás átfogó és biztonságos informatikai infrastruktúrát biztosít, aminek köszönhetŇĎen az egyes, a központtól távol lévŇĎ üzletekben mini adatközpontok mŇĪködtethetŇĎk, támogatva ezzel a gyors döntéshozatalt, legyen szó akár az árukészlet összeállításáról, vagy az aktuális fogyasztói igényekhez való alkalmazkodásról. 

 

A Scale Computing és a Schneider Electric közös megoldása a dolgok internete (IoT) kínálta opciók kiaknázására is lehetŇĎséget kínál a kereskedŇĎknek, hiszen a készletgazdálkodás mellett az épületmenedzsment, az eszközök kezelése is egyetlen platformról irányítható. 

 

A HC3 Edge gyorsan telepíthetŇĎ, webes böngészŇĎn keresztül biztosít elérhetŇĎséget a távoli rendszerekhez és a tárolóegységek, valamint a virtuális gépek kezelés egyetlen felületrŇĎl oldható meg. A megerŇĎsített biztonságot kínáló rendszer szabványosított megoldásainak köszönhetŇĎen gyorsan és költséghatékonyan bevethetŇĎ. A HC3 Edge szoftvert választó kiskereskedelmi cégeknek nem kell rejtett költségektŇĎl tartaniuk, és a termék árában a biztonsági mentés és helyreállítás is benne van.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció