Z√∂ld opci√≥ F√∂ld√ľnk v√©delm√©√©rt a karbonsemleges Telekomn√°l

A Magyar Telekom Csoport a hazai nagyvállalatok közül elsŇĎként, európai vezetŇĎ távközlési szolgáltatók körében elsŇĎk között vált teljes mértékben karbonsemlegessé 2015-ben, és a tavalyi évben soron következŇĎ ötödik karbonsemleges évét zárta. A vállalat fenntarthatósági intézkedésein túl lakossági és üzleti ügyfeleit is bekapcsolta klímavédelmi törekvéseibe: az ExtraNet Zöld 1 GB adatbŇĎvítŇĎ szolgáltatás bevezetésével lehetŇĎséget teremtett, hogy ügyfelei ilyen módon is tehessenek a környezet védelméért.

A Magyar Telekom Csoport - Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként - kötelezettséget és felelŇĎsséget vállal arra nézve, hogy mŇĪködését, vállalatirányítását, tevékenységeit is a fenntarthatóság szellemében végezze. Ezért a Telekom kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, ezen belül a környezet- és a klímavédelem fontosságára is. 2015-ben a csoport mŇĪködése karbonsemlegessé vált, amit 2019-ben, immár ötödik éve sikerült megtartani többek között annak köszönhetŇĎen, hogy a vállalat tovább csökkentette a mŇĪködése során felhasznált energiát, növelte energiahatékonyságát, modernizálta hálózatát és adatközpontjait, valamint növelte a hibrid és az elektromos autók arányát a céges autóflottában. A cég számos infrastruktúrájának energiaellátását szél- és/vagy napenergia használatával oldja meg, illetve mŇĪködése során elŇĎnyben részesíti a fenntartható infokommunikációs termékeket és szolgáltatásokat. A vállalat a magyarországi elektromos energiafelhasználását 100%-ban megújuló energiaforrásból vásárolja, a fosszilis energiafelhasználásból származó kibocsátását pedig zöld projektek támogatásával semlegesíti.

 

 

A Telekom az elmúlt két évben a saját termelésŇĪ zöld energiamennyiség növelése érdekében oktatási központjára telepített napelemrendszert Budapesten és Szegeden, mely lehetŇĎséget adott arra, hogy munkatársi körben elinduljon a közösségi napelem projekt és a programba ügyfeleit is bekapcsolta. Az ExtraNet Zöld 1 GB adatbŇĎvítŇĎ szolgáltatást választó mintegy 80.000 ügyfél folyamatosan nyomon követheti online az általuk támogatott napelemrendszer termelését, valamint választásukkal további napelemek telepítését ösztönzik, hiszen a Magyar Telekom a befolyó összegekbŇĎl újabb napelemrendszerek telepítését tervezi.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció