Janu√°r 31-ig jelentkezhetnek az informatikushi√°nnyal k√ľzdŇĎ c√©gek

2020 szeptemberében megkezdik céges gyakorlati évüket azok az informatikus hallgatók, akik elsŇĎként szerezhetik meg diplomájukat a BME új, 6 szemeszteres alapképzésén. A szakot a bŇĎ tízezres informatikushiány hívta életre két évvel ezelŇĎtt, a végzŇĎs diákokra pedig már most kiemelkedŇĎ érdeklŇĎdés mutatkozik. Az informatikushiányban szenvedŇĎ, vagy éppen utánpótlást keresŇĎ cégek 2020 január végéig jelezhetik foglalkoztatási szándékukat.

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara a gazdaságot érzékenyen érintŇĎ informatikushiányra reagált egy új alapképzési szak, a BProf üzemmérnök-informatikus képzés 2018-as indításával, amely az ipari szféra igényeihez igazodva új, kevesebb elméleti és több gyakorlati jellegŇĪ kurzust tartalmaz. A hat féléves képzés során az ötödik szemeszter a „fél lábbal az iparban”, a hatodik a „szinte teljesen az iparban” elvet követi. Az elsŇĎ évfolyam több mint 120 hallgatója 2020 ŇĎszén a képzés kooperatív szakaszába lép, azaz magyarországi vállalatoknál töltik gyakorlati évüket.

 

 

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara a Schönherz Iskolaszövetkezettel kötött megállapodást vállalati partnerek szakmai gyakorlóhelyként való bevonásáról, ezzel biztosítva az erŇĎs elméleti alapokkal felvértezett diákok számára a közvetlen gyakorlati tapasztalat megszerzését, valamint elŇĎkészítve az azonnali munkába állást. A piacon szereplŇĎ cégek számára mindez egyben lehetŇĎséget ad arra is, hogy – kölcsönös elégedettség esetén – a hallgató a végzése után a vállalatnál helyezkedjen el fŇĎállású munkavállalóként. 

 

„Hogy mennyire égetŇĎen szükség van informatikusokra, talán jelzi az is, hogy a témában, azaz a 120 diák elhelyezésében tartott fórumunkon közel 100 döntéshozó jelent meg, 84 céget képviselve– árulta el Baross Levente, a szakmai diákmunkákra szakosodott Schönherz Iskolaszövetkezet elnöke. Tapasztalata szerint hosszú évek óta és egyre inkább nŇĎ az igény az informatikusokra, 2019-ben náluk 37%-kal több partner igyekezett már diákként szert tenni ilyen képzettségŇĪ munkaerŇĎre, mint az azt megelŇĎzŇĎ évben.

 

 

A vállalatok együttmŇĪködési szándékukat, azaz üzemmérnök-informatikus hallgatók foglalkoztatására vonatkozó igényüket 2020. január 31-ig jelezhetik itt: http://www.vik.bme.hu/bprof, elkötelezŇĎdésmentesen, kérdéseket pedig az ugyvezeto@schonherz.hu e-mail címen fogadnak. Az úttörŇĎ együttmŇĪködésre kis- és középvállalatok ugyanúgy jelentkezhetnek, mint multinacionális piaci szereplŇĎk. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció