50 millió eurós kockázati hitel eszközt kap a Bolt

Az Európai Befektetési Bank (EBB) megállapodást írt alá az észt Bolt utazásszervezŇĎ alkalmazás fejlesztŇĎjével 50 millió euró értékŇĪ kockázati hiteleszköz (úgynevezett “venture debt facility”) rendelkezésre bocsátásáról. A finanszírozási megállapodás az Európai Stratégiai Beruházási Alap támogatásával jött létre az Európai Beruházási Terv részeként.

A hitelkeret a Bolt kutatás-fejlesztési céljainak megvalósítását segíti, hogy szolgáltatásai még biztonságosabbak, megbízhatóbbak és fenntarthatóbbak legyenek a vállalati mŇĪködés megfelelŇĎ hatékonysága mellett. A Bolt a friss pénzügyi forrást a meglévŇĎ szolgáltatásai - mint például az utazásszervezés - mellett olyan új szolgáltatások fejlesztésére fordítja, mint az étel házhozszállítás.

 

Az EBB alelnöke, Alexander Stubb a megállapodást méltatva kijelentette: “Európa élen jár a technológia és innováció terén, és ennek remek példája a Bolt. Ahogy mondani szokás, ami mozdulatlan, az valójában visszafelé halad. És a Bolt mindig mozgásban van. Örömmel tölt el, hogy bankunk támogathatja a vállalat szolgáltatásainak fejlesztését, és azok kiterjesztését új területekre.”

 

Paolo Gentiloni, a gazdaságpolitikáért felelŇĎs európai biztos elmondta: “Észtország példaértékŇĪ Európában a digitalizáció terén. Büszke vagyok, hogy az Európai beruházási terv részeként Európa támogatja az észt Bolt erŇĎfeszítéseit, melyekkel a városi mobilitást javító, innovatív és biztonságos szolgáltatásokat hoz létre.”

 

A Bolt társalapítója, Martin Villig hozzáfŇĪzte: “A mobilitás egyike azoknak a területeknek, amelyeken a Bolthoz hasonló vállalkozások sokat tehetnek hozzá Európa fejlŇĎdéséhez. Mi, a Boltnál ugyanazon értékeket valljuk és képviseljük, mint az európai fogyasztók és a szabályozó hatóságok. Ezért is fogadjuk lelkesen az Európai Beruházási Bankot cégünk támogatói között. Részvételük lehetŇĎséget teremt számunkra, hogy még szélesebb európai közönséget érjünk el innovatív szolgáltatásainkkal.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció