Helyi √ĀFA ‚Äď √∂r√∂k kih√≠v√°s az online, nemzetk√∂zi piacra √©rt√©kes√≠tŇĎ v√°llalatoknak

A brit luxusmárka, a Ted Baker és a Process Solutions regionális számviteli és bérszámfejtési vállalat 10 országra bŇĎvítette együttmŇĪködését, így Magyarország mellett a cseh, észt, görög, olasz, román, horvát, ciprusi, máltai és szlovén piacon segíti a vállalat mŇĪködését.

Az online kereskedelem folyamatos térnyerésének köszönhetŇĎen számos olyan lehetŇĎség nyílik meg a vállalatok és márkák számára, amelyek lehetŇĎvé teszik, hogy egyszerŇĪen értékesítsenek külföldi piacokra, sŇĎt akár a világ szinte valamennyi országába. Ez a szabadság azonban azzal jár, hogy bár a szállítás és az üzletkötés egyszerŇĪbb, az egyes országokra vonatkozó szabályozásoknak ettŇĎl függetlenül mindenhol külön-külön is meg kell felelni. Erre jó példa az ÁFA-ra (VAT) vonatkozó helyi jogszabályokkal összhangban történŇĎ mŇĪködés, amely az EU-n belül értékhatárhoz kötött szabályozás. 

 

A PS immár 10 országban segít megfelelni a helyi törvényeknek a brit luxus ruházati márka, a Ted Baker számára. Az együttmŇĪködés keretében a PS minden érintett országban elkészíti a szükséges ÁFA regisztrációt, és a vállalat könyvelésétŇĎl kapott információk alapján elkészíti az ÁFA bevallást, valamint általános helyi adótanácsadást is nyújt a Ted Baker számára. A brit divatmárka 2019-ben 614 millió GBP forgalmat ért el a felsorolt országokban és csaknem 3600 embernek adott munkát.

 

„A Process Solutionsnak megvannak a szükséges iparági tapasztalatai. Külön tanácsadói csapat dolgozik azon, hogy az ilyen nemzetközi együttmŇĪködéseket naprakészen és hatékonyan kiszolgáljuk. Ugyanakkor a PS minden országban, ahol pénzügyi szolgáltatást végez, tapasztalt helyi tanácsadók segítségét is igénybe veszi az ügyfelek minden szempontra kiterjedŇĎ kiszolgálása érdekében. Az együttmŇĪködés remek modell lehet olyan vállalatok számára, amelyek külföldön is nagy tételben értékesítenek” – mondta el Tóth Tibor a PS partnere.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció