Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s a hazai informatikushi√°ny enyh√≠t√©s√©re

A Budapesti MŇĪszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara 2018 szeptemberében hazánkban elsŇĎként indította el a BProf üzemmérnök-informatikus alapképzést, melynek képzési idŇĎtartama 6 szemeszter. 

Az új képzés célja a magyarországi informatikus szakemberhiány csökkentése, a gazdaság számára megfelelŇĎ mennyiségŇĪ és minŇĎségŇĪ informatikus szakember képzése. 2020 szeptemberében  több mint 100 diák kezdi meg a képzés utolsó 2 félévét, amelynek jelentŇĎs részét a hallgatók vállalatoknál töltik. Ez biztosítja az erŇĎs elméleti alapokkal felvértezett diákok számára a közvetlen gyakorlati tapasztalat megszerzését és lehetŇĎséget ad arra is, hogy – kölcsönös elégedettség esetén – a hallgató a végzése után a vállalatnál helyezkedjen el.

 

A hallgatók kooperatív képzéséhez szükséges vállalati partnerek szakmai gyakorlóhelyként való bevonásáról a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara együttmŇĪködési megállapodást kötött a Schönherz Iskolaszövetkezettel, melyet a felek ünnepélyes körülmények között a 2020. évi Educatio kiállítás megnyitója keretében írtak alá 2020. január 9-én.

 

 

A megállapodást a BME részérŇĎl Józsa János rektor, Kotán Attila kancellár, Charaf Hassan dékán, az iskolaszövetkezet részérŇĎl Baross Levente elnök látták el kézjegyükkel.

 

A vállalatoknál töltendŇĎ 10 hónapos , intenzív szakmai gyakorlat feltételeirŇĎl január 14-én tart a BME VIK tájékoztatót.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció