Stabil és tovább növekszik a BILK Logisztikai Központ kihasználtsága

10 200 m2 raktár és irodaterület, továbbá 6 000 m2 szabadtéri tároló terület bérletének további 3 évre szóló meghosszabbításáról kötött a napokban bérleti szerzŇĎdést a BILK Logisztikai Nyrt. Az idén ezzel együtt összesen 13 900 m2 terület bérletének a meghosszabbítására történt megállapodás, míg további 6500 m2 raktár- és irodaterület új partner részére került értékesítésre. 2019-ben a logisztikai központ 10 százalékára, összesen csaknem 20,5 ezer m2 területre történt bérleti tranzakció.

A Magyarország legnagyobb raktárvárosa által kínált logisztikai elŇĎnyök iránt megnyilvánuló piaci igények kielégítése érdekében a részvénytársaság az idén 10%-ot meghaladó mértékben növelte kapacitásait egy több mint 20 ezer négyzetméteres magasraktári kiszolgálásra alkalmas csarnokkal, amelynek megépítésérŇĎl még az elmúlt évben kötött megállapodást. A nyár végén átadott létesítmény beruházási értéke 3,5 milliárd forint volt. A kapacitást bérlŇĎje egyébként a következŇĎ öt évben kizárólagos joggal használhatja és további öt évre meghosszabbíthatja. A BILK Logisztikai Nyrt. összes bérbeadható területe 2019-ben 206 ezer m2-re növekedett, a kapacitások kihasználtsága pedig az egy évvel korábbihoz képest 1,2%-kal tovább javult és elérte a 99,22%-ot.  

 

A BILK Logisztikai Nyrt. további kapacitásbŇĎvítési potenciállal is rendelkezik: újabb 9400 m2 területŇĪ 10 m belmagasságú raktár és 200 m2 iroda létesítésére van fizikai lehetŇĎsége. Az ehhez szükséges építészeti tervek elkészültek, a szükséges hatósági engedélyek rendelkezésre állnak. A leendŇĎ bérlŇĎkkel intenzív tárgyalások folynak.

 

A BILK Nyrt. elkötelezte magát a „zöld-logisztikai” megoldások alkalmazása mellett. MegkezdŇĎdtek az erre irányuló kutatások, amelyek elsŇĎsorban a megújuló energiaforrások tudatos alkalmazására irányulnak.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció