Fenntarthatósági okokból felére csökken a Vodafone SIM kártyák mérete

Hitelkártya méretŇĪ SIM kártya-tartóit fele akkora formátumra cseréli a Vodafone. Az intézkedéssel 50%-kal csökkenti a SIM kártyák elŇĎállításához felhasznált mŇĪanyag mennyiségét. Az újítás része annak a hosszú távú stratégiának, amely a nem alapvetŇĎ mŇĪanyagok felhasználását igyekszik minimalizálni a vállalaton belül. 

A Vodafone célul tŇĪzte ki, hogy 2020. áprilisig felére csökkenti a nem alapvetŇĎ mŇĪanyagok felhasználását kiskereskedelmi hálózatában valamint irodai telephelyein. A fenntarthatósági stratégia része, hogy a SIM kártyákhoz szükséges teljes kártyák méretét felére csökkenti, hozzájárulva a kevesebb mŇĪanyag felhasználásához.

 

Az új SIM kártyák a legtöbb európai országban 2020 elejétŇĎl lesznek elérhetŇĎk, 2020 végére pedig teljesen megszŇĪnik a régi kártya formátum minden országban, ahol jelen van a szolgáltató. Ez a kezdeményezés önmagában a Vodafone mŇĪanyaghulladékát évente több mint 340 tonnával csökkenti, és akár 15 tonna megtakarítást eredményez a gyártás és a szállítás során kibocsátott szén-dioxid-mennyiségbŇĎl egy tonna mŇĪanyag esetében, így összességében több mint 5000 tonnával csökkenti a szén-dioxid kibocsátás mennyiségét évente.

 

 

MŇĪanyag mennyiségének csökkentése az üzletekben és az irodákban

A Vodafone több országban már meglévŇĎ kezdeményezésére építve elkötelezte magát a felesleges mŇĪanyagok és más egyszer használatos cikkek kiküszöbölése mellett olyan esetekben, amelyekben más, alacsonyabb hatású alternatívák állnak rendelkezésre. Ezt a célt 2020 március végéig 24 országban tervezi megvalósítani a Vodafone kiskereskedelmi üzleteiben és irodáiban.

 

További újítás, hogy a Vodafone világszerte mŇĪködŇĎ 7700 kiskereskedelmi üzlete a továbbiakban nem használ eldobható mŇĪanyag zacskókat, és elkerüli vagy korlátozza a mŇĪanyag alapú marketing vagy promóciós anyagok használatát, helyettesítve azokat alacsonyabb környezeti hatású alternatívákkal.

 

Ezek a kezdeményezések összhangban állnak a Vodafone céljával, amely szerint 2025-ig 1 milliárd ember életét szeretné jobbá tenni környezeti hatásának felére csökkentésével. A Vodafone ezen kötelezettségvállalása magában foglalja a vállalat szén-dioxid-lábnyomának felére csökkentését, valamint a villamos energia teljesen egészében megújuló forrásokból történŇĎ vásárlását 2025-ig. Mindemellett a szolgáltató azt is vállalja, hogy hálózati hulladékának 100%-át újrafelhasználja, újraértékesíti vagy újrahasznosítja, és segíti meghosszabbítani ügyfeleinek a már meglévŇĎ eszközeik élettartamát.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció