Médiatanács: tovább szólhat a baranyai Rádió 1

Megújította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a pécsi-villányi RÁDIÓ 1 szolgáltatójának rádiós jogosultságát, egy tévéhíradós adást kifogásoló állampolgári bejelentések nyomán eljárást indít és bírságot szabott ki egy váci rádióra amiatt, hogy az nem teljesítette a médiaszolgáltatási szerzŇĎdését.

A szolgáltató kérelmére a testület további öt évvel – 2025. március 28-ig – megújította a Pécs 90,6 MHz és az azzal vételkörzet-bŇĎvítéssel mŇĪködŇĎ Villány 100,9 MHz helyi, kereskedelmi jellegŇĪ, 90,6 RÁDIÓ 1 néven mŇĪködŇĎ rádiós jogosultságát.

 

Állampolgári bejelentések szerint október 21-én az M1 Híradójának egyik riportjánál a hírolvasó a médiaigazgatási jogszabályok elŇĎírásai ellenére többször kommentálta, véleményezte az eseményeket és minŇĎsített személyeket. Az összeállítás arról számolt be, hogy aznap Hadházy Ákos ellenzéki képviselŇĎ a miniszterelnök parlamenti beszédét elŇĎre nyomtatott szövegezésŇĪ táblák felmutatásával zavarta meg. A Médiatanács döntése, hogy eljárást indít a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-vel szemben az ügy kivizsgálására.

 

Tízezer forintos bírságot szabott ki a Médiatanács a váci Dunakanyar Rádió szolgáltatójára, mert egy vizsgált szeptemberi adáshéten eltért a saját megnevezésétŇĎl, kevesebb szöveget, helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítŇĎ és közszolgálati mŇĪsort, valamint több zenét és ismétlést tett közzé az általa vállaltaknál. 

 

A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció