√öj vezetŇĎ a Baker McKenzie adatv√©delmi jogi csapat√°nak √©l√©n

Dr. Vári Csaba novemberben csatlakozott Magyarország egyik vezetŇĎ jogi irodájához, hogy a szellemi tulajdon és információs technológiai csoportban átvegye az adatvédelmi csoport irányítását. Vezetésével tovább bŇĎvülnek a Baker McKenzie által nyújtott szolgáltatások az adatvédelem és kiberbiztonság területén. 

A szakember több mint 20 éves szakmai pályafutása során elismert nemzetközi ügyvédi irodákban szerzett széleskörŇĪ jogi tapasztalatot. Éveken keresztül egy szellemi tulajdon és információs technológiai csoport vezetŇĎ ügyvédjeként különös figyelmet fordított az adatvédelmi és a hálózati biztonsági ügyekre. 

 

Dr. Vári Csaba a GDPR életbe lépése során jelentŇĎs számú globális és hazai ügyfelet segített az új uniós szabályozás sikeres adaptálásában. Ennek során az ügyfelek adatvédelmi tevékenységének teljes körŇĪ átvilágítása mellett jogi támogatást nyújtott a szükséges folyamatok és rendszerek bevezetése és implementálása kapcsán, továbbá képzéseket tartott a személyes adatok kezelését napi szinten végzŇĎ munkatársak és az ügyfelek vezetŇĎi részére. A szakértŇĎ az elmúlt években számos szakmai publikáció szerzŇĎjeként is feltŇĪnt. 

 

Új pozíciójában az adatvédelmi csoport vezetŇĎjeként biztosít teljes körŇĪ jogi tanácsadást ügyfeleinek az adatvédelem és a kiberbiztonság területén, legyen szó az európai általános adatvédelmi rendeletrŇĎl és a hazai adatvédelmi jogszabályokról vagy az elektronikus kereskedelmet és a felhŇĎszolgáltatásokat érintŇĎ legfrissebb szabályozásokról. Hatékony jogi támogatást nyújt ügyfeleinek adatvédelmi hatásvizsgálatok elvégzése, adatvédelmi incidensek kezelése valamint érintetti jogokkal kapcsolatos megkeresések megválaszolása során, továbbá képviseli ügyfeleit a felügyeleti hatóságok és bíróságok elŇĎtt. 

 

"Csaba érkezésével két évtizedes jogi pályája alatt felhalmozott páratlan adatvédelmi tanácsadói szaktudással és tapasztalattal gazdagodik irodánk. TeljeskörŇĪ szakmai ismeretének köszönhetŇĎen továbbra is kimagasló szolgáltatást tudunk ügyfeleinknek nyújtani az adatvédelem és a kiberbiztonság területén" - hangsúlyozta Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker McKenzie budapesti irodájának vezetŇĎje.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció