KiemelkedŇĎ eredm√©nnyel z√°rta √ľzleti √©v√©t a Delta Csoport

Közzétették a Delta Csoport leányvállalatai a 2018. július 1. és 2019. június 30. közötti üzleti évre vonatkozó pénzügyi jelentéseiket, amelyekbŇĎl kiderült, hogy az informatikai vállalatcsoport árbevétele összesen 31,3 milliárd forintra emelkedett, adózott eredménye pedig 850 millió forint lett. A Delta Systems Kft. árbevétele – amely a december 20-ig záródó tranzakcióval a tŇĎzsdén jegyzett Est Media Nyrt. tulajdonába kerül – 15,6 milliárd forintra nŇĎtt.

Eredményes üzleti éven van túl a hazai informatikai piac egyik meghatározó szereplŇĎje, a Delta Csoport, amely a napokban tette közzé tagvállalatainak egyedi beszámolóit. A cégek összesen 31,3 milliárd forint árbevétellel és 850 millió forint adózott eredménnyel zárták a 2018. július 1. és 2019. június 30. közötti, eltolt üzleti évet.

 

A Delta Csoport legnagyobb tagvállalata, a Delta Systems Kft. is kiemelkedŇĎen teljesített a 2019. június 30-án záródó üzleti évben, árbevétele ugyanis 15,6 milliárd forintra nŇĎtt, adózott eredménye pedig 695 millió forintra emelkedett. A Delta Systems Kft. jelentŇĎs mérföldkŇĎ elŇĎtt áll, hiszen 2019. december 20-ig lezárul az a részvénykibocsátást is magába foglaló tranzakció, amelynek értelmében a Budapesti ÉrtéktŇĎzsdén jegyzett Est Media Nyrt. felvásárolja a társaságot.

 

„Minden idŇĎk legjobb üzleti évét zárjuk, nagymértékben növekedett mind a cég árbevétele, mind adózott eredménye. A naptári évünk a jövŇĎbeli növekedés megalapozásáról is szólt, júliusban bejelentettük a tŇĎzsdére lépési szándékunkat, ambiciózus üzleti stratégia kidolgozásába és megvalósításába kezdtünk, és azon dolgozunk, hogy minél elŇĎbb lezáruljon a tŇĎzsdei megjelenést szolgáló tranzakció” – mondta Hartmann István, a Delta Csoport társtulajdonosa, menedzsmentjének tagja. 

 

A Delta Csoport az elmúlt idŇĎszakban számos elismerést is szerzett partnereitŇĎl, amelyek közül kiemelkedŇĎek a „HPE Expert Partner” és a „Legnagyobb forgalmú Aruba partner” díjak, illetve a Lenovo által odaítélt „Legnagyobb forgalmat lebonyolító nagyvállalati Partner 2018” elismerés.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció