Miért nem ismerik a cégedet az IT-sek?

Általánosságban minden az online felületek és a teljes digitalizáció felé tart – ez viszont sokszor problémát jelenthet a munkaerŇĎpiacon, fŇĎleg a tehetségek felkutatásában. A HR-esek által megírt, releváns információkat nem mindig tartalmazó álláshirdetések között könnyŇĪ összezavarodni az online platformokon, a rátermett fiatalok pedig hamar elvesztik érdeklŇĎdésüket egy cég iránt, mivel a hirdetés nem mutatja be a belsŇĎ folyamatokat, a cég értékeit, az általuk használt technológiák sokszínŇĪ palettáját, és a vállalkozás vízióit sem.

Az online felületek sokszor személytelenek, általuk a munkakeresŇĎ nem ismerheti meg azokat, akikkel nap, mint nap dolgozhatna és nem tudja átérezni a munkahely légkörét sem. Erre kitŇĪnŇĎ megoldás lehet az alternatív recruitment eszközök használata.

 

A magyar Tech Embassy lelkes, fiatal munkatársai folyamatosan olyan felületeket próbálnak létrehozni, ahol személyes interakciók alapján választhatnak munkahelyet az ország legtehetségesebb fejlesztŇĎi. A munkakeresŇĎk együtt dolgozhatnak a leendŇĎ munkatársaikkal, találkozhatnak a vezetŇĎ fejlesztŇĎkkel, és mélyrehatóan láthatnak bele minden ŇĎket érintŇĎ tényezŇĎbe.

 

Az általuk legutóbb rendezett JunctionX Budapest hackathon rendezvényen a fejlesztŇĎk a Google, a Nokia, a Tesco és a Telekom feladataira kerestek megoldást. A rendezvény utáni kérdŇĎívbŇĎl kiderült, hogy résztvevŇĎk 100%-a ajánlaná a rendezvényt barátainak, 80%-uk pedig talált olyan munkalehetŇĎséget, amely komolyan felkeltette az érdeklŇĎdését.

 

„A hagyományos online felületeken elvész az emberközeliség, a munkakeresŇĎk érdeklŇĎdése egy cég iránt pedig hamar köddé válik, ha mindenütt csak a sablonszöveget látják. A mi alternatív, offline platformjainkon megoldást kínálunk erre a nehézségre. 

 

A munkakeresŇĎ és a munkáltató közös érdeke, hogy a munkaviszony megkezdése elŇĎtt egy csapatban dolgozzon mindkét fél különbözŇĎ feladatokon, ezzel megismerve egymást.” – mondta el Gedai Bence, a Tech Embassy ügyvezetŇĎje.

 

A következŇĎ rendezvényük egy jövŇĎ tavasszal megrendezett alternatív, IT-specifikus állásbörze lesz, ahol újra többszáz fejlesztŇĎ találhatja meg álmai munkahelyét.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció