A Fujitsu Infrastructure Manager j√≥ v√°laszt√°s a szoftveralap√ļ adatk√∂zpont ki√©p√≠t√©s√©hez

A Fujitsu a nagy teljesítményŇĪ, új Infrastructure Manager (ISM) platformon egységesíti a teljes IT-környezet figyelését és felügyeletét, továbblépve ezzel a szoftveresen vezérelt adatközpont kialakítása felé. Az ISM problémamentes, holisztikus felügyeletet biztosít, folyamatosan megŇĎrizve az IT-infrastruktúra dinamikus rugalmasságát a folyamatosan változó üzleti igények kiszolgálásához.

Napjainkban számos IT-környezet a régi rendszerek és a fejlett technológiák bonyolult ötvözete, ami megnehezíti és idŇĎigényésebbé teszi a monitoring és a felügyelet nélkülözhetetlen feladatkörét. Erre a problémára reagálva az ISV holisztikus, egyablakos felügyeletet biztosít a teljes adatközponthoz, ideértve a Fujitsu PRIMERGY szervereket, a Fujitsu ETERNUS és a NetApp tárolókat, egyes Cisco és Extreme Network switcheket, a tápellátási és hŇĪtési rendszereket, és szinte bármely más adatközponti rendszer állapotának monitorozását. 

 

Az átfogó képességeknek köszönhetŇĎen a jövŇĎben az ISM lesz a Fujitsu standard felügyeleti szoftverkészlete az adatközponti infrastruktúrához. A Fujitsu 2021 áprilisáig frissíti korábbi szerverfelügyeleti szoftverét, a ServerView-t, és 2026-ig fenntartja támogatását.

 

Az ISM egyszerŇĪsíti az adatközpont életciklusának kezelését 

A Fujitsu ISM egyszerŇĪsíti az adatközpont életciklusának kezelését, és lehetŇĎvé teszi teljes környezetek holisztikus felügyeletét. Távfelügyeleti képességeinek köszönhetŇĎen a szakembereknek nem kell az éjszaka közepén kiszállniuk egy-egy távoli adatközpontba. 

 

A Fujitsu ISM új beépített megfelelési jellemzŇĎje az adatközpont egészében node-ról node-ra figyeli a rendszerparamétereket, és képes visszaállítani a helyszínen végrehajtott illetéktelen változtatásokat. Így elkerülhetŇĎ a váratlan leállás, ha például emberi hiba lép fel a rendes karbantartás során végzett újrakonfiguráláskor.

 

 

A Fujitsu ISM csökkenti a firmware-frissítések költségét és idŇĎigényét 

A node-okat egy mŇĪvelettel frissítŇĎ ISM akár 90%-kal is mérsékelheti a firmware-frissítések menedzselésének idejét és költségét. Az ISM-mel automatikusan, node-ról node-ra haladva hajtható végre a frissítés a VMware-fürtöknél, egyszerŇĪsítve a korábban meglehetŇĎsen idŇĎ- és munkaigényes folyamatot. A felhasználók az adatközponti környezet váratlan problémáinak elhárítására fordított idŇĎ jelentŇĎs csökkenésrŇĎl is beszámolnak. Az ISM a túlterhelt vagy energiafaló rendszerek beazonosításával az összfogyasztást is mérsékli. 

 

„A legtöbb mai vállalatnál az adatközpont a mŇĪködés lelke. A hatékonyan üzemeltetett adatközpont minden egyéb digitális átalakulási kezdeményezést támogat. A digitális gazdaságban kivívott versenyképesség megŇĎrzéséért tett erŇĎfeszítések nyomán azonban sok szervezetnél olyan, egyre komplexebb IT-környezet jön létre, amelyet rendkívül nehéz kézben tartani. Akár a jobb felügyelet és hatékonyság elérése a cél, akár teljesen szoftveresen vezérelt adatközpontra szeretne átállni a vállalat, a Fujitsu ISM holisztikus megközelítése segítségére lesz abban, hogy az adatközpontra támaszkodva jobb döntéseket hozzon, kapcsolatot teremtsen ügyfeleivel és új árbevételi forrásokat kutasson fel” – jelentette ki Christian Leutner, a Fujitsu európai termékértékesítési vezetŇĎje.

 

A Fujitsu ISM két verzióban rendelhetŇĎ. Az ISM Advanced nagy teljesítményŇĪ, komplett funkcionalitású változat a szoftveresen vezérelt adatközpont bevezetésére készülŇĎ vállalatoknak. Átfogó infrastruktúrafelügyeleti képességekkel rendelkezik, többféle hardverkonfigurációt, fizikai és virtuális hálózati csatlakozást támogat, és a firmware frissítését is elvégzi. Kompatibilis más szállítók eszközeivel, könnyen integrálható a VMware, a Microsoft System Center és az Ansible környezetekbe. Az ingyenes, belépŇĎ szintŇĪ ISM Essential verzió gondoskodik az alapszintŇĪ rendszerfigyelésrŇĎl és a firmware-frissítésrŇĎl az összes támogatott eszköznél, például szervereknél, tárolóknál és hálózati switcheknél.

 

Ár és piaci bevezetés

Az ISM Advanced ára a rendszer szervereinek és node-jainak számától függ, és országonként eltér. Az ISM Advanced használatához kötelezŇĎ a támogatási licenc. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció