Az Antenna Hung√°ria megv√°s√°rolta a Telenor Magyarorsz√°g 25%-√°t

A PPF Csoport és az Antenna Hungária bejelentette, hogy a PPF eladta a magyarországi Telenor cégek (a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate) 25%-át az Antenna Hungáriának. 

A PPF meggyŇĎzŇĎdése, hogy ezzel a Telenor Magyarország megerŇĎsíti és magasabb szintre emeli a két cég - a Telenor Magyarország/Telenor Real Estate és az Antenna Hungária - közös tevékenységében rejlŇĎ lehetŇĎségeket, és egyben lehetŇĎvé teszi a közös stratégiai szinergiák érvényesítését. A partnerek egy új holdingot hoztak létre, amely vegyesvállalatként mŇĪködik a PPF Csoport 75%-os és az Antenna Hungária 25%-os tulajdonában.

 

„Az ügylet megerŇĎsíti a piaci pozíciónkat ezen az érett és egyben erŇĎs versenyt mutató piacon, ugyanakkor bizonyítéka annak is, hogy a PPF közepes méretŇĪ távközlési cégként hosszú távon elkötelezett a közép-kelet-európai régió iránt” – mondta Ladislav Bartonicek, a PPF Csoport távközlési befektetésekért felelŇĎs részvénytulajdonosa.

 

„A közös stratégiai szinergiák kihasználása lehetŇĎvé teszi az Antenna Hungária és a Telenor számára, hogy még jobb és komplexebb szolgáltatásokat nyújtsanak a magyar lakossági média és telekommunikációs piacon, valamint az üzleti partnereik számára” – hangsúlyozta Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatója.

 

A Telenor Magyarország üzleti mŇĪködését továbbra is a PPF irányítja, a cég menedzsmentje és vezetŇĎsége változatlan formában folytatja munkáját. Az Antenna Hungária stratégiai partnerként egy-egy fŇĎt delegál az új holding igazgatóságába és felügyelŇĎbizottságába, valamint egy-egy megfigyelŇĎt a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate igazgatóságába és felügyelŇĎbizottságába.

 

A PPF Csoport 2018 júliusában vásárolta meg a Telenor távközlési leányvállalatait Magyarországon, Bulgáriában, Montenegróban és Szerbiában. A PPF Aréna 1 Közép- és Kelet-Európa egyik vezetŇĎ távközlési csoportja, amely magába foglalja a PPF telekommunikációs érdekeltségeit – a CETIN-t, a cseh O2-t és a Telenor CEE-t.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció