Vil√°gszerte egyed√ľl√°ll√≥ megold√°s magyar szoftverfejlesztŇĎktŇĎl

Egy magyar szoftverfejlesztŇĎ cég világszerte élen jár a gyártó-, logisztikai- és kereskedelmi szoftvermegoldások fejlesztésében. Legújabb áttörésük, hogy a piacon elsŇĎként alkalmazzák gyártási rendszerekben a genetikus algoritmus alapú mesterséges intelligenciát, melynek köszönhetŇĎen a kis- és közepes vállalkozások az adott folyamatra fordított idŇĎt és költségeket legalább 30-40 százalékkal tudják csökkenteni. 

„Ez a fejlesztés a jövŇĎ technológiája. Abban bízunk, hogy világszerte el fog terjedni, ugyanis az ebben alkalmazott megoldásoknak köszönhetŇĎen legalább két év versenyelŇĎnyünk van. A genetikus algoritmusnak köszönhetŇĎen új szemlélet jelent meg a folyamatokban: a szoftver az adott válaszra nem a tökéletes, hanem számos paramétert mérlegelve a lehetŇĎ legjobb megoldást adja meg úgy, hogy mindig érvényes és végrehajtható tervet hoz létre a gyártástervezŇĎ számára. Így rendkívül rövid idŇĎ alatt képes a termelés optimális megtervezésére” - emel ki néhány jellemzŇĎt Tóth Gábor, a VariaTech Consulting Kft. ügyvezetŇĎ igazgatója, a fejlesztések irányítója. 

 

 

A cég szoftverei az egyik legelterjedtebb vállalatirányítási rendszert, a SAP Business One-t egészítik ki a legkorszerŇĪbb iparágspecifikus funkcionalitással, figyelembe véve a technológiai fejlŇĎdés és az Ipar 4.0 által teremtett új kihívásokat. Ráadásul nem a nagyvállalatok, hanem a kis- és közepes vállalkozások számára fejlesztenek gyártásoptimalizáló megoldásokat. Jelenleg világszerte 600-nál is több cég használja termékeiket, az itt felmerült igények irányították a fejlesztés útját, melyekre a választ csak mesterséges intelligencia alkalmazásával tudták megadni. A szoftver egyik elŇĎnye, hogy nagyon gyorsan használatba lehet venni. A legtöbb finomtervezŇĎ ugyanis úgy van felépítve, hogy akár egy évet is kell dolgozni a bevezetésén, ez azonban akár 6 hét alatt bevezethetŇĎ.

 

„A tapasztalataink alapján a szoftver használói nemcsak a költségeket, de a ráfordított idŇĎt is legalább 30-40 százalékkal tudják csökkenteni. Emellett a szoftver szimulálni is tud, tehát hogyha nem várt probléma, megoldandó feladat keletkezik, akkor ezeket nem kezdi el azonnal végrehajtani, hanem több változatot készít, és ezek közül választja ki a legoptimálisabbat. A mesterséges intelligenciának köszönhetŇĎen ráadásul ezt villámgyorsan megteszi, hiszen rengeteg adatot képes pillanatok alatt feldolgozni, “átgondolni”. Az egyik vállalatunknál például a szoftver bevezetése elŇĎtt két napig tartott a havi termelési terv elkészítése, ezt a szoftverünk 4 másodperc alatt készíti el” - emelte ki az ügyvezetŇĎ.  A genetikus algoritmus alkalmazásával a szoftver tulajdonképpen az evolúciót próbálja szimulálni az adott rendszeren belül. Így a régebbi algoritmusokhoz képest az a legnagyobb különbség, hogy a mesterséges intelligencia sohasem tökéletest alkot, hanem mindig egy már jó megoldást keres, és ezt fejleszti folyamatosan. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció