Az NMHH az √ďbudai Egyetemnek is h√≠rk√∂zl√©si labort adom√°nyozott

Idén már a harmadik hírközlési labort adta át Karas Monika, az NMHH elnöke október 18-án az Óbudai Egyetemen, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon.

A hírközlési labor nagyteljesítményŇĪ számítógépparkjának összeállításakor a hatóság az egyetem már meglévŇĎ gépeivel együtt egy strukturált hálózatot alakított ki, ami elsŇĎsorban szélessávú hálózatok biztonsági fejlesztését szolgálja majd. 

 

„Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara olyan hely, ahol a hálózatokból további hálózatokat építenek. Jóval több ez, mint mŇĪszaki feladat: a hírközlés a legemberibb dolgok egyike: az ember társas lényként hálózatokban él, és további hálózatokat alkot. Az életünk akkor teljesedik ki, ha egyéni és közösségi hálózatai egyaránt rendezettek, minŇĎségiek és jól mŇĪködnek.” – mondta Karas Monika, az NMHH elnöke a megnyitón, kifejezve reményét, hogy az átadott hírközlési labor nemcsak a hálózati biztonság tesztelésének, de az errŇĎl szóló tudás és a hírközlési szakemberek új generációjának is új csomópontja lesz.

 

Az ünnepélyes átadón Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora is felszólalt. Mint elmondta, a kar jogelŇĎdje, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki MŇĪszaki FŇĎiskola idén ötvenedik jubileumát ünnepli. Ehhez méltó esemény az új hírközlési labor átadása, ahol a hallgatók már a digitális ipar és az ipar 4.0 jegyében olyan munkát végezhetnek, ami tovább öregbíti a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar nevét.

 

Az NMHH az idén GyŇĎrben és a budapesti Puskás Tivadar Hírközlési Technikumban átadott laborokat megelŇĎzŇĎen 2012 óta tizenegy alkalommal adott át egyetemi médiamŇĪhelyeket. A hatóság célja mindegyikkel pontosan ugyanaz: kortárs, a világ legjobb oktatási intézményeivel is versenyképes technológiát biztosítani a diákok számára.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció