A választások felpörgették a mobilnet-forgalmat is

Egy átlagos vasárnaphoz képest 3 terabájttal nagyobb böngészési adatforgalmat mért Hipernet hálózatán a Telenor október 13-án, az önkormányzati választások napján.

A böngészési típusú adatforgalom szinte egész nap valamivel a megszokott átlag fölött volt, és a napi trendeknek megfelelŇĎen délutánhoz közeledve egyenletesen növekedni kezdett az összforgalom, ám az urnák zárását követŇĎ 3 órában a megszokott növekedési mértéket stabilan felülmúló böngészési célú adatforgalom keletkezett.

 

FeltételezhetŇĎ, hogy a választási eredményeket sokan elsŇĎdlegesen az interneten igyekeztek megismerni. Összhálózati szinten a napi 3 terabájtos, böngészéssel - azaz egységében viszonylag kis adatmennyiséget igénylŇĎ felhasználással - elért növekmény jelentŇĎs, kiugró eredménynek számít, amelyet idŇĎzítése alapján feltehetŇĎen a választási eredmények megismerésének igénye pörgetett fel. A választási eredmények véglegesítésével azonos idŇĎintervallumban a böngészési kedv is alábbhagyott.

 

Érdekesség, hogy a böngészési típusú adatforgalomba a Telenor aggregált mérése szerint nem tartoznak bele a közösségi média csatornák által generált forgalmak - amelyeken egyébként a szokásostól kisebb mértékŇĪ növekedés volt csak tapasztalható.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció