Tatabányán is bevezették a Közlekedési Mobiljegyet

Négy hónappal az elsŇĎ fŇĎvárosi Közlekedési Mobiljegy (BKK Mobiljegy) termék - a repülŇĎtéri vonaljegy, a 24 órás, a 72 órás, a hetijegy, valamint a teljes- és kedvezményes árú havi és félhavi bérlet - bevezetését követve október 1-tŇĎl Tatabánya helyi közösségi közlekedésében is elérhetŇĎ a mobiltelefonon keresztül megváltható elektronikus jegy. A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül elérhetŇĎ Közlekedési Mobiljegy 2019. június 3. – 2019. október 7. között 25 906 darab jegyértékesítést bonyolított. A Közlekedési Mobiljegy díjtermékek közül a bevezetés elsŇĎ négy hónapjában a legnagyobb forgalmat (20 058 darab) a repülŇĎtéri 100E vonaljegy érte el.

„A fokozatosság elvét betartva, folyamatos teszteket és ellenŇĎrzéseket követve vezetjük be a BKK-val közösen a fŇĎvárosi Közlekedési Mobiljegy díjtermékeit, amelyek a tegnapi napon a félhavi és havi teljes és kedvezményes bérletekkel bŇĎvültek. KöszönhetŇĎen a Budapest FŇĎváros Polgármesteri Hivatalának és a BKK-nak a fŇĎvárosi bevezetés tapasztalatát felhasználva elsŇĎként Tatabányán, majd a következŇĎ idŇĎszakban több nagyváros helyi közlekedésben is megkezdhetjük a Közlekedési Mobiljegy bevezetését, ezzel támogatva a készpénzmentes fenntartható smart city megoldások lakossági célú felhasználását” – nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

 

„A magyarországi nagyvárosok közül 2019. október 1-tŇĎl elsŇĎként Tatabányán érhetŇĎ el a Közlekedési Mobiljegy szolgáltatás, amely a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. valamennyi járatán biztosít lehetŇĎséget utazásra. A mobil jegyvásárlási lehetŇĎségen belül elsŇĎ lépésben a 60 percen belül tetszŇĎleges számú átszállásra lehetŇĎséget biztosító menetjegy érhetŇĎ el. Ezt követŇĎen az üzemelési tapasztalatok figyelembevételével tervezzük a szolgáltatásba bevont termékek körének további bŇĎvítését. Szeretnénk, hogy ez a modern, biztonságos és gyors jegyvásárlási lehetŇĎség minél nagyobb arányban elterjedjen városunkban” - nyilatkozta Kupi Gábor a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. ügyvezetŇĎje.

 

FŇĎvárosi Közlekedési Mobiljegy (BKK Mobiljegy) forgalmi adatok 2019. június 3. – 2019. október 7.:

  • 100E buszjegy (db): 20 058
  • Budapest 24 órás jegy (db): 2 668
  • Budapest 72 órás jegy (db): 312
  • Budapest-hetijegy (db): 635
  • Havi bérlet (db): 2 189
  • Félhavi bérlet (db): 44
  • Teljes forgalom (Ft): 45 081 762
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció