A Bridgestone támogatja az akadálymentes buszközlekedés kialakítását a Tokiói Olimpiai Faluban

A Bridgestone az Olimpiai Játékok hivatalos partnereként bejelentette, hogy az abroncsok terén szerzett szakértelmével hozzájárult egy új megoldás kidolgozásához, amely a 2020. évi Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékok alkalmából újonnan épült olimpiai faluban fogja biztosítani a buszokhoz való akadálymentes hozzáférést. 

A vállalat a kereskedelmi autóbuszabroncsok és -gumik terén szerzett tudását kihasználva egy együttmŇĪködési csoporttal közösen olyan szegélykŇĎ kifejlesztésén dolgozik Japánban, ami lehetŇĎvé teszi, hogy az autóbuszok közelebb húzódjanak az útszegélyhez. Az útszegélynek része egy speciálisan megtervezett domborulat, amely lehetŇĎvé teszi a simább és egyenletesebb érintkezést az abronccsal, csökkentve ezzel az abroncs oldalfalának kopását és a vibrációt. A termék kialakítható olyan módon is, hogy a speciális útszegélyeket igénybe vevŇĎ gyakori abroncs- és jármŇĪméreteknek is megfeleljen. A kialakítás eredményeképp jelentŇĎsen csökken a rés az útszegély és az autóbusz ajtaja között, amely könnyebb és biztonságosabb le- és felszállást biztosít az utasok – különösen a kerekesszékesek, babakocsisok és idŇĎsek – számára. 

 

 

Az új akadálymentes parkolási rendszert elŇĎször a japán Okayamában mutatták be 2019. júniusában, azóta pedig a tokiói fŇĎvárosi önkormányzat is átvette. Üzembe helyezésével elsŇĎként 2020. februárjában fognak elkészülni. Közel 395 méter hosszú útszegélyt fognak lefektetni, amelynek kialakítása különbözŇĎ méretŇĪ abroncsok és jármŇĪvek általi használatát teszi majd lehetŇĎvé.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció