Az ABB szoftvermegoldása segít javítani Japán energiaellátásának megbízhatóságát és hatékonyságát

Az ABB bejelentette, hogy a Hitachi, Ltd. megbízást adott az ABB Ability Network Manager Market Management System (MMS) szoftvermegoldás szállítására, mely a villamosenergia-piacon a kereslet-kínálat egyensúlyának fenntartásához fog hozzájárulni. Az MMS-rendszert – mely a piachoz kapcsolódó funkciók széles körét és az energiapiac modern informatikai infrastruktúrájának létrejöttét támogató fejlett alkalmazások sorát fogja át – az országos átviteli rendszerüzemeltetŇĎk (Transmission System Operators – TSO-k) megbízásából a kiegyenlítŇĎ villamosenergia-piac kiépítését végzŇĎ TEPCO Power Grid, Inc. és Chubu Electric Power Co. sajátos igényeinek megfelelŇĎen fogják kialakítani.

Az MMS-rendszer egy olyan platformot szolgál majd ki, amely piaci tranzakciók végrehajtására ad lehetŇĎséget a 2021 áprilisában induló kiegyenlítŇĎ villamosenergia-piacon. Japán villamosenergia-rendszere átalakulófélben van, és a közmŇĪvállalatok ezzel a fejlett digitális megoldással kívánják lehetŇĎvé tenni kiegyensúlyozó kapacitások, illetve az energia hatékony beszerzését. Ez a rendszer a piaci hatékonyság javítása mellett az energiaellátást is stabilabbá és megbízhatóbbá teszi majd.

 

 

– Az ABB Ability Network Manager MMS-rendszer kiépítésével a Hitachi és az ABB lehetŇĎséget teremt a kiegyenlítŇĎ villamosenergia-piac hatékony és megbízható mŇĪködésére – mondta Massimo Danieli, az ABB Energetikai Hálózatok divíziójához tartozó Hálózatautomatizálási Üzletág vezetŇĎje. – A két cég között létrejött erŇĎs partneri kapcsolat hozzájárul Japán villamosenergia-rendszerének fejlŇĎdéséhez és digitalizációjához, melynek célja egy erŇĎsebb, okosabb és zöldebb hálózat kialakítása.

 

Az ABB MMS-rendszerét jövŇĎbe mutató, innovatív kiegyenlítŇĎ villamosenergia-piaci megoldásként fogadták el szerte Európában és Észak-Amerikában. Azon túl, hogy ez a bevált megoldás a rendszer hatékony és fenntartható mŇĪködését biztosítja, a villamosenergia-rendszer megbízhatóságát is szinten tartja.

 

Miután a Hitachi és az ABB 2017 decemberében partnerségi megállapodást kötött, több szoftvermegoldás – köztük az MMS – közös fejlesztését indította el. A két cég erre a meglévŇĎ kapcsolatra támaszkodva mindent megtesz azért, hogy megfelelŇĎen reagáljon a japán villamosenergia-rendszer digitalizálásának szükségességére. A partnerség keretein belül erŇĎsségeiket felsorakoztatva együtt kívánják támogatni Japán közmŇĪcégeit és energiavállalatait. Ezek az erŇĎsségek a Hitachi-féle technológia és know-how, melyre a cég a legkülönfélébb villamosenergia-berendezések és -rendszerek szállítása során tett szert Japánban, valamint az ABB bevált szoftvertechnológiája ötvözŇĎdésébŇĎl származnak.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció