Az LG √©s a LUMI izgalmas j√∂vŇĎk√©pet mutat be a 2019-es IFA-n

Szándéknyilatkozatot írt alá az LG Electronics (LG) és az IoT- és okosotthon-megoldásokat kínáló LUMI United Technology. A két vállalat célja egy olyan ökoszisztéma létrehozása, amely az eszközök alapszintŇĪ irányításán túlmutatva még teljesebb otthoni IoT-környezetet biztosít a felhasználók számára. Az együttmŇĪködés olyan intelligens szenzorokat alkalmazó innovációk kifejlesztésére fókuszál majd, amelyek képesek észlelni a beltéri környezet jellemzŇĎit, például a páratartalom és a hŇĎmérséklet változását vagy az ajtók mozgását.

A LUMI fejlett Aqara szenzortechnológiájával felszerelt LG készülékek nemcsak a háztartás energiatakarékosabbá tételét szolgálják, de segítenek az otthonokat kényelmesebbé és biztonságosabbá is tenni. Az ökoszisztémába kapcsolt Aqara érzékelŇĎt a kívánt hŇĎmérsékletre állítva az LG légkondicionáló készüléke automatikusan szabályozza a beltéri klímát, egy nyílászáróra szerelt, rendszerbe kapcsolt szenzorral pedig a felhasználó értesítést kaphat arról, ha az LG klíma mŇĪködtetése közben valaki kinyitotta az ablakot.

A 2019-es, berlini IFA látogatói személyesen, életszerŇĪ körülmények között is kipróbálhatják a két vállalat közös okosotthon-ökoszisztémájának gyakorlati elŇĎnyeit. Az LG kiállítási standján idén a LUMI technológiáját alkalmazó LG páramentesítŇĎ is bemutatkozik, amely a levegŇĎ páratartalmának szabályzásával tartja optimális állapotban a ruhanemŇĪket. A standon az LG WK7 típusú intelligens hangszórója szintén helyet kap, amely egy Aqara LED izzóhoz csatlakoztatva a “Cinema Mode” hangparancsra azonnal megváltoztatja a szoba megvilágítását.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a LUMI-val dolgozhatunk és, hogy a 2019-es IFA látogatóinak mutathatjuk meg elŇĎször legújabb okosotthon-megoldásainkat” — mondta Ryu Hye-jung, az LG háztartási elektronikai üzletágának okosotthon-megoldásokért felelŇĎs ügyvezetŇĎ igazgatója. „E stratégiai partnerség révén a felhasználók szempontjából valóban lényeges területeken fejleszthetjük okosotthon-ökoszisztémánkat, és kiterjeszthetjük intelligens otthoni megoldásainkat az okos városok és épületek szintjére is.”

 

Az LG és a LUMI jövŇĎbe mutató okosotthon-megoldásait szeptember 6. és 11. között, a Messe Berlin 18-as csarnokában tekinthetik meg a 2019-es IFA látogatói.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció